Καταγγελία: Καθηγήτρια έδιωξε διαβητική μαθήτρια από την τάξη

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) Χρήστος Δαραμήλας, η εκπαιδευτικός επικαλέστηκε ότι η 16χρονη αποσπά την προσοχή των παιδιών και τα ωθεί στα ναρκωτικά!

“Από την αρχή της χρονιάς άρχισε να επιτίθεται στην κοπέλα. Την πρόσβαλλε και της ζητούσε να βγει εκτός αίθουσας. Της έλεγε ότι παρακινεί τους συμμαθητές της στα ναρκωτικά του”, τόνισε ο κ.Δαραμήλας.

Οι γονείς απευθύνθηκαν στον Λυκειάρχη ο οποίος αρχικά πήρε την θέση της καθηγήτριας ενώ όταν το θέμα έφτασε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καταγγέλλεται ότι προσπάθησε να το αποσιωπήσει.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι συμμαθητές της 16χρονης την υπερασπίστηκαν γνωρίζοντας ότι πριν και μετά το δεκατιανό της γεύμα, πρέπει να ελέγχει την τιμή του σακχάρου καθώς και σε καθημερινή βάση πρέπει να κάνει την ένεση ινσουλίνης.

“Θεωρώ απαράδεκτο για τους παιδαγωγούς οι οποίοι ετοιμάζουν νέες γενιές ανθρώπων που θα βγουν στην κοινωνία να δίνουν τέτοια παραδείγματα. Το σχολείο έχει την ευθύνη ως κοινωνικοποιητικός μηχανισμός να διδάσκει πρότυπα συμπεριφοράς, αξίες και κανόνες, να αίρει προκαταλήψεις και να προωθεί κοινωνικές αρετές και ευαισθησίες”, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

πηγή: Ράδιο Θεσσαλονίκη