Καστορέλαιο για την ανάπτυξη των μαλλιών!

Η πτώση των μαλλιών είναι ένα ιάσιμο θέμα. Στις μέρες μας, τα ράφια των φαρμακείων είναι γεμάτα με μια ποικιλία προϊόντων, τα οποία ισχυρίζονται ότι μπορούν να αναστρέψουν την απώλεια μαλλιών και να σας δώσει πλήρη υγιή και λαμπερά μαλλιά.Ένα τέτοιο προϊόν είναι το καστορέλαιο. Ναι, το καστορέλαιο για τα μαλλιά είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες που μπορείτε να βρείτε!

Το καστορέλαιο είναι ένα παχύ έλαιο που προέρχεται από το σπόρο των “communis Ricinus”, το φυτό αυτό είναι πλούσιο σε ωμέγα-9 λιπαρά οξέα και τις απαραίτητες βιταμίνες.

Το καστορέλαιο, το οποίο είναι το πλέον κατάλληλο για τον σκοπό της ανάπτυξης των μαλλιών, είναι ακατέργαστο και μη επεξεργασμένο.

Πως να χρησιμοποιήσετε το καστορέλαιο:
Το καστορεάλαιο στη χρήση του είναι πολύ εύκολο, απλά πάρτε λίγο λάδι στην παλάμη σας και περάστε το μέσα από τα μαλλιά σας από τις ρίζες ως τις άκρες και κάντε μασάζ.
Φροντίστε να μην χρησιμοποιείτε πάρα πολύ λάδι, διότι έχει παχύτερη πυκνότητα και θα είναι δύσκολο να το ξεπλύνετε.
Αφήστε το λάδι να καθίσει στα μαλλιά σας για 15-20 λεπτά πριν ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σαμπουάν.
Εναλλακτικά, εφαρμόστε το λάδι πριν πάτε για ύπνο και αφήστε το μια μέρα. Πλύνετε τα μαλλιά σας το επόμενο πρωί.
Για να μην χρωματιστούν τα σεντόνια από το καστορέλαιο καλύψτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα ή οποιοδήποτε καθαρό, βαμβακερό πανί.
Μπορείτε να αναμίξετε το καστορέλαιο με οποιαδήποτε άλλο έλαιο διεγερτικό, όπως η μέντα πριν από τη χρήση για προστιθέμενη επίδραση.

Πως να αφαιρέσετε το καστορέλαιο από τα μαλλιά σας:

Επειδή το καστορέλαιο είναι παχύρρευστο, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να το ξεπλύνετε από τα μαλλιά. Οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε δύο φορές ένα καλό σαμπουάν.

Χρησιμοποιώντας ένα conditioner 30 λεπτά πριν το ντους μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το λάδι εύκολα. Απλά πρέπει να διασφαλίσετε ότι το conditioner δεν έρχεται σε επαφή με το τριχωτό της κεφαλής σας, ειδικά εάν περιέχει πυρίτιο.

Τα οφέλη του καστορέλαιου για τα μαλλιά:

1. Το καστορέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες απαραίτητες για υγιή και δυνατά μαλλιά, έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό για τη θεραπεία πολλών προβλημάτων τις τρίχας, συμπεριλαμβανομένου και της πτώσης των μαλλιών.

2. Το καστορέλαιο βοηθά στην προώθηση του ρυθμού ανάπτυξης των τριχών με περισσότερους από έναν τρόπους. Όταν τρίβεται καλά το τριχωτό της κεφαλής ενθαρρύνει την κυκλοφορία στα θυλάκια, καθιστώντας τα πιο υγιή και πιο διατεθειμένα να παραγάγει την τρίχα.

3. Όταν λαμβάνεται από το στόμα έχει επίσης παρατηρηθεί ότι έχει παρόμοια επίδραση.

4. Ενυδατώνει το δέρμα σας από μέσα προς τα έξω και έτσι εμποδίζει τα ξηρά, τραχιά, εύθραυστα μαλλιά, βελτιώνοντας παράλληλα την εμφάνισή τος στο σύνολο.

5. Επιπλέον, χάρη στις αντισηπτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, το καστορέλαιο βελτιώνει πάνω από όλα την ποιότητα του τριχωτού της κεφαλής με την καταστροφή λοιμώξεων που προκαλούν οι  οργανισμοί με αποτέλεσμα οι τρίχες να λάμπουν και τα μαλλιά να αυξάνουν ολοένα και περισσότερο!

 

Ομάδα neadiatrofis.gr