Καλογερόπουλος: «Σεβόμαστε τα κόμματα που είναι οι πυλώνες της Δημοκρατίας, δεν εξαρτόμαστε όμως από αυτά»

Αναφορικά με τις αντιδράσεις τόσο του προέδρου της τοπικής Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αιγιαλείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Σταθακάρου, όσο και της παράταξης του κ. Χρήστου Γούτου, που προκλήθηκαν μετά από τις δημόσιες τοποθετήσεις του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου περί αιρετών της αντιπολίτευσης, που με την κομματική τους ιδιότητα φέρονται να πραγματοποιούν σαμποτάζ στο δημοτικό έργο, ο δήμαρχος Αιγιαλείας δηλώνει τα εξής:

«Διαβάζοντας προσεκτικά και ακούγοντας τις δηλώσεις των κ.κ. Σταθακάρου και Γούτου, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη χαρά μας που διαψεύδουν αμφότεροι το ότι οι ίδιοι και συνεργάτες τους προβαίνουν σε υπόγειο πόλεμο κατά της δημοτικής αρχής, αξιοποιώντας την απόλυτα σεβαστή κομματική τους ιδιότητα ως μέλη της κυβερνώσας παράταξης. Έτσι, παίρνουν σαφείς αποστάσεις από δημοσίευμα έγκυρης πατρινής εφημερίδας που τους εμφανίζει να κινούνται ως τροχοπέδη στην επίλυση θεμάτων της Αιγιάλειας, με το να αναλαμβάνουν συντονισμένες πρωτοβουλίες και να ενημερώνουν διαρκώς σε κυβερνητικά στελέχη αλλά και στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, πως ο δήμαρχος Αιγιαλείας δεν είναι στέλεχος της Ν.Δ.. Κάτι βεβαίως που έχουμε αναδείξει ξανά, ήδη από τον Οκτώβριο του 2020, όταν καταγγείλαμε δημοσίως μεμονωμένα φαινόμενα «εκβιασμού» κυβερνητικών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, αναφορικά με τη συνεργασία τους με τη δημοτική αρχή Αιγιαλείας για θέματα του τόπου.

Η δημοτική αρχή Αιγιαλείας ξεκαθαρίζει πως σέβεται απόλυτα την κομματική ταυτότητα οποιουδήποτε, από την άλλη όμως παραμένει μακριά από κομματικές εξαρτήσεις. Επίσης, καθιστά σαφές πως ο θεσμικός εκφραστής ενός Δήμου, δηλαδή ο δήμαρχος, δεν είναι δυνατόν να εμφανίζει, κατά παραίνεση διαφόρων, «δουλοπρεπείς» συμπεριφορές, με την συνεχή έκφραση ευχαριστιών προς κυβερνητικά ή όποια στελέχη για επίλυση ζητημάτων που αφορούν στη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Εκφράζουμε βεβαίως ανελλιπώς την ικανοποίησή μας για όσα θέματα βρίσκουν το δρόμο τους, εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε με σκοπό να πετύχουμε το καλύτερο για τους δημότες μας, μην ξεχνώντας όμως πως είναι υποχρέωση τόσο δική μας, όσο και των αιρετών κάθε βαθμίδας».

Τέλος ο δήμαρχος εξέφρασε την ευχή να υπάρχει στενότερη και ουσιαστικότερη συνεργασία με όλους τους βουλευτές του Νομού, δηλώνοντας ότι είναι στη διάθεση τους, για την από κοινού προώθηση ζητημάτων που αφορούν τον Δήμο μας.