Καλογερόπουλος: «Και πάλι στην παραλία Άκολης το Seatrac»

“Το μόνο ‘κέρδος’ γι’ αυτούς που αρνήθηκαν την τοποθέτηση του Seatrac στα ΑμΕΑ ήταν τέσσερις ημέρες στέρηση κολυμπιού”

 

Από το γραφείο του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρεθήκαμε το πρωί της Τρίτης στην παραλία Άκολης, για να επιβλέψουμε την επανατοποθέτηση του μηχανισμού Seatrac που επιτρέπει την πρόσβαση ΑμΕΑ στη θάλασσα.

Η Άκολη ήταν μία από τις πρώτες παραλίες πανελλαδικά, στην οποία τοποθετήθηκε πριν χρόνια το σύστημα Seatrac, που αποτελεί εφεύρεση της επιτροπής ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών και κάθε χρόνο τοποθετείται ξανά με φροντίδες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.  Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως το σύστημα είναι ενεργειακά ανεξάρτητο, λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και κατασκευάζεται από ανθεκτικά στο θαλάσσιο περιβάλλον υλικά, δίνοντας ανεξαρτησία στον εκάστοτε χρήστη που απολαμβάνει ισότιμα το δικαίωμα στο θαλάσσιο μπάνιο, χωρίς όμως να γίνεται δυσχερής η διέλευση των υπόλοιπων επισκεπτών και χρηστών.

Ο Δήμος Αιγιαλείας είναι πάντοτε αρωγός σε ανάλογες δράσεις, που προάγουν την ισοτιμία μεταξύ των δημοτών και των επισκεπτών, παρέχοντας όποια υποστήριξη του ζητηθεί γιατί πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος και οι καθημερινές του ανάγκες. Όσον αφορά σε όσους, άγνωστο με ποια κίνητρα ή κριτήρια, δημιουργούν εμπόδια με πρόσχημα το γράμμα του νόμου, η σημερινή επανατοποθέτηση του μηχανισμού είναι η καλύτερη απάντηση. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να στερηθούν για τέσσερις ημέρες το κολύμπι τους, οι συμπολίτες τους με αναπηρίες».