Καλάβρυτα: Μαρία Φαραντούρη και Μανώλης Μητσιάς στη φετινή μεγάλη συναυλία

Στο Πανελλήνιο Ηρώο Αγωνιστών 1821

Η Μαρία Φαραντούρη και ο Μανώλης Μητσιάς ενώνουν τις φωνές τους και στις 11 Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή, θα εμφανιστούν σε μια μοναδική συναυλία που οργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαβρύτων «Σπήλαιο Λιμνών Καστριών» στο χώρο του Πανελληνίου Ηρώου Εθνικής Παλιγγενεσίας Αγωνιστών 1821, απέναντι απ’ την Ιερά και Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας.

Η συναυλία είναι μια ακόμα σημαντική προσφορά και χορηγία προς τον Δήμο Καλαβρύτων απ’ το Ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου το οποίο, εδώ και χρόνια, στέκεται υποστηρικτικά και γενναιόδωρα σε μια σειρά δράσεων που αφορούν πρωτοβουλίες και έργα πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς αλλά και δράσεις εκπαίδευσης και κοινωνικής προσφοράς στο Δήμο Καλαβρύτων.

«Έχω την υποχρέωση, για μια ακόμη φορά, να εκφράσω τις βαθιές ευχαριστίες και την αναγνώριση μου στο ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου. Και μαζί να εκφράσω και τις ευχαριστίες όλων των δημοτών μας. Το ίδρυμα Μαρτίνου είναι διαρκής στυλοβάτης, αρωγός και συνοδοιπόρος σε κάθε πρωτοβουλία μας που δίνει εξωστρεφή χαρακτήρα στη περιοχή μας και την πηγαίνει μπροστά», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Έτσι, η Μαρία Φαραντούρη, που εδώ και πολλά χρόνια μάς καθηλώνει με τις μουσικές διαδρομές της και η φωνή της είναι συνώνυμη αξιών, αγώνων και οραμάτων, συναντά τον Μανώλη Μητσιά ο οποίος έχει σφραγίσει με το προσωπικό του ύφος και ήθος το ελληνικό τραγούδι.

Φαραντούρη και Μητσιάς, στις 11 Αυγούστου στα Καλάβρυτα, θα μάς ταξιδέψουν μουσικά στο χρόνο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Θάνου Μικρούτσικου, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Λοϊζου, Διονύση Σαββόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη κ.α.

Τους καλλιτέχνες θα συνοδεύσουν οκτώ καταξιωμένοι μουσικοί: Στο πιάνο ο μαέστρος Αχιλλέας Ουάστωρ, στο μπουζούκι ο Ηρακλής Ζάκκας, στα πνευστά ο David Leanch, στο μπάσο ο Πέτρος Βαρθακούρης, στην κιθάρα ο Γιώτης Σαμαράς, στα ντραμς ο Σπύρος Παναγιωτακόπουλος, στο ακορντεόν ο Γιώργος Τσιατσούλης και στο τσέλο ο Μιχάλης Πορφύρης.

Στον ήχο θα είναι ο Δημήτρης Μπουρμπούλης ενώ στη συναυλία θα συμμετάσχει η Μικτή Χορωδία Διακοπτού, με τη μουσικό Μπέσυ Νάση.