Κακοκαιρία: Μέσα σε λίγες ώρες έπεσαν 1.000 κεραυνοί στην Αττική

Στο έλεος του «Μίνωα» η Αττική

Σημαντικά ύψη βροχής προκάλεσε ο «Μίνωας» στην Αττική και την Κυριακή (17/06). Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στα δυτικά προάστεια.

Χάρτης δίνει την κατανομή της βροχής από το σύνολο των σταθμών του ΕΑΑ/meteo.gr που λειτουργούν στην Αττική.

Ένας δεύτερος χάρτης δείχνει την κατανομή των κεραυνών που κατέγραψε το σύστημα ΖΕΥΣ, με περίπου 1.000 κεραυνούς στην ευρύτερη περιοχή.

 

Η εξέλιξη του «Μίνωα» έως και την Τρίτη

Σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με το την ίδια πηγή, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης. Βελτίωση του καιρού αναμένεται αργά το απόγευμα στην Αττική και προς το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη (19/06/2018) από την αρχή της ημέρας βροχές, καταιγίδες και μπουρίνια θα εκδηλώνονται σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και σε παραθαλάσσια τμήματα της βόρειας χώρας, όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Βαθμιαία (κυρίως από το μεσημέρι και μετά) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν ολόκληρη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο νομό και στην πόλη της Θεσσαλονίκη μέχρι και το μεσημέρι. Στην Αττική και την πόλη της Αθήνας, βροχές και καταιγίδες που ενδέχεται να είναι ισχυρές, αναμένονται τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

 

cnn.gr