Καθαριότητα και Περιβάλλον στις προτεραιότητες του Κοινοτικού Συμβουλίου Σελιανιτίκων

Εξαρχής με την ανάληψη των καθηκόντων της η πλειοψηφία του κοινοτικού συμβουλίου είχε θέσει ως άμεση προτεραιότητα την εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος στην Κοινότητα Σελιανιτίκων. Οι μνήμες είναι ακόμη νωπές από τα δυο προηγούμενα χρόνια και ειδικότερα το περασμένο καλοκαίρι με τους τεράστιους όγκους σκουπιδιών να ξεχειλίζουν στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της κοινότητας και τους κατοίκους να ασφυκτιούν στην καθημερινότητά τους.

Η καθαριότητα λοιπόν εξακολουθεί να αποτελεί τη βασική συνιστώσα, με την προσπάθεια για μια καθαρή και περιβαλλοντικά φιλική περιοχή να μην σταματάει ποτέ. Από τη μια ο Δήμος διατηρεί με τις υπηρεσίες του καθαρές τις γειτονιές και από την άλλη οι δημότες σεβόμενοι τον συμπολίτη τους συνεισφέρουν στον τόπο τους. Βασικός στόχος τόσο του Προέδρου αλλά και των μελών του συμβουλίου της κοινότητας είναι να καλλιεργούνται οι απαραίτητες συνθήκες ώστε όλες οι πλευρές να επιτυγχάνουν το βέλτιστο αποτέλεσμα και μέχρι ώρας η εικόνα τοπικά δείχνει ότι έχει γίνει σωστή διαχείριση στην κατεύθυνση αυτή.

Η συνεργασία των πολιτών με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου είναι απαραίτητη για την καθαριότητα του τόπου και την προστασία του περιβάλλοντος. Τρανό παράδειγμα αποτελεί η σημαντική αύξηση του χαμηλού ποσοστού ανακύκλωσης στην περιοχή και ασφαλώς η περαιτέρω δρομολόγηση της δημιουργίας πράσινων σημείων, με την τοποθέτηση σε πρώτη φάση μπλε κάδων και κάδων για την ανακύκλωση γυαλιού εντός του οικισμού, θα ενισχύσει και θα τονώσει την προσπάθεια αυτή.

Σταθερή και αδιαπραγμάτευτη αρχή αποτελεί για τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σελιανιτίκων Γεώργιο Ρόζο το ζήτημα της διασφάλισης της καθαριότητας της περιοχής. «Η υιοθέτηση της θετικής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς θα πρέπει να μας αγγίζει όλους ανεξαιρέτως. Δεν ζητάμε από τους συντοπίτες μας κάτι ανέφικτο. Μαζί με τους συνεργάτες μου συμβούλους στην κοινότητα τον κο Τζεβελέκα Γιάννη και την κα Θεοδωροπούλου Βάσω κάνουμε ότι καλύτερο δυνατό γίνεται για την προστασία του περιβάλλοντος και την καθαριότητα του οικισμού, καθώς κοινή μας πεποίθηση αποτελεί ότι αφορούν σε κοινωνικά αγαθά πρώτης γραμμής για κάθε σύγχρονη τοπική κοινωνία».

Στην τωρινή διαμορφωθείσα εικόνα σημαντική είναι η συμβολή του Αντιδημάρχου Νίκου Καραΐσκου, στην ευθύνη του οποίου περιλαμβάνεται ο κρίσιμος τομέας της καθαριότητας. Επίσης, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλεται για τη βελτίωση των υποδομών εξυπηρέτησης των κατοίκων και των παραθεριστών το Κοινοτικό Συμβούλιο Σελιανιτίκων τοποθέτησε πρόσφατα και άλλα καλαίσθητα καλάθια μικροαπορριμμάτων στην παραλιακή ζώνη, τα οποία ήταν προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου Σελιανιτίκων – Λόγγου προς την κοινότητα.