«Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους και συμβασιούχους του Δήμου Αιγιάλειας»

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝIΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

 Η ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στηρίζει και ήταν παρών στην πρόσφατη δίκαιη  κινητοποίηση των εργαζομένων και των συμβασιούχων του Δήμου στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ που ζητούσαν να παραμείνουν στη δουλειά τους και να μη απολυθούν.

  Πρόκειται για 18 συμβασιούχους covid που απαίτησαν από τη Δημοτική Αρχή να μην αρκεστεί στην υποκριτική συμπάθεια του προς τους συμβασιούχους.

Να μη «κρύβεται» πίσω από τη κυβέρνηση της  ΝΔ  που  πέρασε νόμο που υποχρεώνει τους Δήμους να κάνουν έφεση σε αποφάσεις δικαστηρίων  που δικαιώνουν εργαζόμενους και συμβασιούχους.

      Η ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε αυτό το νόμο που βάζει εμπόδια στις φιλεργατικές αποφάσεις δικαστηρίων. Απαίτησε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δουλειά για όλους ,δουλεία με δικαιώματα.

     Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης και της αστυνομικής δίωξης,  η Δημοτική Αρχή (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) και η μείζονα αντιπολίτευση (ΝΔ)εμφανιστήκαν ως «Πόντιοι Πιλάτοι»,  ενώ είναι οι ίδιοι και τα κομματά τους, γέμισαν την Ελλάδα με συμβασιούχους σε προγράμματα ομηρίας,καταδικάζοντας τους στη  μισή  δουλειά,   στη  μισή  ζωή, στη  ζωή με επιδόματα.

    Είναι η κυβέρνησή της ΝΔ που συνεχίζει να μην αποδίδει στο Δήμο τη χρηματοδότηση που προβλέπεται. Είναι αυτοί, που συνεχίζοντας το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχουν παγώσει  τις  προσλήψεις στους  Δήμους,  δημιουργώντας  τεράστια  κενά  ακόμη σε  υπηρεσίες  κρίσιμες όπως, τα  σχολεία  και  οι  παιδικοί σταθμοί,  το  Πράσινο  και  η Καθαριότητα.  

     Είναι η κυβέρνηση του  ΣΥΡΙΖΑ   που γιγάντωσε  τα  προγράμματα ανακύκλωσης  της  ανεργίας, παγώνοντας  ταυτόχρονα  τις προσλήψεις  μόνιμου προσωπικού στο  Δημόσιο και στους Δήμους.

.

   Στον  αντίποδα,  βρίσκεται η ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ,  που  ξεχωρίζει για τη στάση υπεράσπισης των εργαζομένων, που βρίσκεται  πάντα  δίπλα  τους, χωρίς να κρύβει ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει πραγματικό αποτέλεσμα είναι ο δρόμος του αγώνα και της διεκδίκησης. Πάλεψε  και  παλεύει  από την πρώτη στιγμή, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους,  για  να  μην  είναι  οι εργαζόμενοι όμηροι κανενός, να  μην  είναι υποχρεωμένοι  να τρέχουν  σε  δικηγόρους  και δικαστήρια.

     Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, σε αντίθεση με τη Δημοτική Αρχή, βγαίνει μπροστά στον αγώνα για διεκδίκηση όλων των αναγκαίων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με χρηματοδότηση από το κράτος ,ώστε να μην επιβαρυνθούν με επί πλέον φορολόγηση τα  εργατικά –λαϊκά στρώματα της Αιγιαλείας.

     Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, σε αντίθεση με τη Δημοτική Αρχή και τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, διεκδικεί δυναμικά τα εκατομμύρια που χρωστά το κράτος σε όλους τους Δήμους, από την περικοπή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που επέβαλαν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

                                                               ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ