Θρίλερ δείχνει νέα δημοσκόπηση για την 20η Σεπτέμβρη

Σε θρίλερ δείχνει να εξελίσσεται η μάχη των κομμάτων για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, με τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας να μειώνεται έτι περαιτέρω.

Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρία Pulse για λογαριασμό του Action 24, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 26% και η ΝΔ 25%. Τρίτο κόμμα έρχεται η Χρυσή Αυγή με 6%, και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και το ΚΚΕ 5% αντίστοιχα, η Λαϊκή Ενότητα με 4%, και η Ένωση Κεντρώων, η οποία μπαίνει στη Βουλή με 3%. Εκτός της Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ που λαμβάνουν 2,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,5%.

Στην πρόθεση με αναγωγή επί των εγκύρων, τα αντίστοιχα ποσοστά έχουν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 27,5%, ΝΔ 26,5 %, ΧΑ 6,5%, Ποτάμι 5,5%, ΚΚΕ 5,5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5,5%, ΛΑ.Ε. 4,5%, Ενωση Κεντρώων 3%, ΑΝ.ΕΛ 2,5%

Η πλειοψηφία των πολιτών αξιολογεί αρνητικά την επτάμηνη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ποσοστό που φτάνει στο 68%, με τις θετικές ψήφους να περιορίζονται στο 28%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων, που ανέρχεται στη σχετική ερώτηση στο 24%, θέλει μία κυβέρνηση συνασπισμού με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ και άλλων κομμάτων.

Αντίθετα το 21% επιθυμεί το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με πρώτη τη ΝΔ, ενώ το 17% με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί το 17% ενώ της ΝΔ το 8%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργούς κρίνεται ο Αλέξης Τσίπρας με 36% έναντι 32% του προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Σημαντική είναι η παράσταση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 50%, έναντι 36% της ΝΔ.