Θετικά βλέπει την επέκταση ωραρίου στις σχολικές καθαρίστριες η Δημοτική Αρχή Αιγιαλείας

Συνάντηση με την πρόεδρο του Σωματείου Σχολικών Καθαριστών-Καθαριστριών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κα Σταυρούλα  Πιεράττου είχε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, για ενημέρωση των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Ως γνωστόν, έχει ζητηθεί εκ μέρους του Σωματείου η επέκταση του ωραρίου των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) από 4ωρη σε πλήρη απασχόληση, κάτι που έχει εγκριθεί και από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αιγιαλείας με πρόσφατη απόφαση. Ο κ. Καλογερόπουλος σημείωσε πως τα οικονομικά περιθώρια του Δήμου είναι ιδιαίτερα στενά, όμως η υγεία των μαθητών, των διδασκόντων και κατ’επέκτασιν των οικογενειών τους προέχει, γι’αυτό και παρά το ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο, η δημοτική αρχή βλέπει με θετικό μάτι το αίτημα και καταβάλλει όλες τις δυνατές προσπάθειες, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, με στόχο την ικανοποίηση του αιτήματος που θα διασφαλίσει την καθαριότητα και την υγιεινή στους σχολικούς χώρους.

Παρούσα στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας, ήταν και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας κα Διαμάντω Βασιλακοπούλου-Καρτσωνάκη.