«Θέλουμε την ανάπλαση του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου ναι ή όχι; Εμείς λέμε ναι» – Εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας

2018.05.24 @ Εκτελεστική Επιτροπή Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και Δήμου Πατρέων για την παραχώρηση της χρήσης του ακινήτου του πρώην εργοστασίου χαρτοβιομηχανίας Λαδόπουλου, εγκρίθηκε σήμερα Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 από την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

“Ο Δήμος και η Περιφέρεια ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παραδώσουν στους πατρινούς αξιοποιημένο ένα εμβληματικό ακίνητο για την πόλη. Πρόκειται για ένα οραματικό έργο, που θα αλλάξει τα δεδομένα στο νότιο τμήμα.

Το ερώτημα είναι ένα. Θέλουμε την ανάπλαση του πρώην εργοστασίου ναι ή όχι; Εμείς λέμε ναι και θα ακούσουμε όλες τις ιδέες που μπορούν να υλοποιηθούν στον χώρο.

Βρισκόμαστε στην αφετηρία μιας σημαντικής συνεργασίας με οικονομική, αναπτυξιακή και κοινωνική διάσταση, με ιδιαίτερο όφελος για τους κατοίκους της Πάτρας”, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά την εισήγησή του και πρόσθεσε: «Με την παραχώρηση επιδιώκουμε την μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη του συγκεκριμένου εγκαταλελειμμένου ακινήτου, την ενίσχυση των αστικών υποδομών, την αναβάθμιση των χώρων ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και την επανάχρηση και επαναξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων προς όφελος των κοινωνικών και περιβαλλοντικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής».

Θα εξεταστεί η καλύτερη λύση για την αξιοποίηση της έκτασης της πρώην χαρτοβιομηχανίας Λαδόπουλου, προκειμένου να κατασκευαστεί το Διοικητήριο της Περιφέρειας, σχολικές υποδομές και έργα αστικών αναπλάσεων.

Μετά την έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή το θέμα θα απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο.