Η προπόνηση με βάρη κάνει καλό στον εγκέφαλό σας

Ο Αιγιώτης πρωταθλητής τoυ bodybuilding και συνιδιοκτήτης του Acceleartion Gym στο Αίγιο, Δημήτρης Μαρινόπουλος, μας εξηγεί πώς η προπόνηση με βάρη κάνει καλό στον εγκέφαλο και αναφέρει:

-“Όταν στο bodybuilding χρησιμοποιείτε τη σύνδεση νου και μυών επιτυγχάνετε κάτι περισσότερο από μυϊκή ανάπτυξη. Μία άλλη βιολογική αντίδραση στην άσκηση με βάρη είναι η απελευθέρωση ενδορφινών στο αίμα που σας κάνει να αισθάνεστε πολύ όμορφα.

Η προπόνηση και η δημιουργία ενός όμορφου σώματος αυξάνει την αυτοπεποίθησή σας. Οι θετικές αλλαγές και η επίτευξη στόχων σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα και να είστε χαρούμενος με τον εαυτό σας.Βελτιώστε την σωματική σας δύναμη και παράλληλα η εσωτερική δύναμή σας θα αυξηθεί.

Η προπόνηση όχι μόνο θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα καλύτερο σώμα αλλά θα σας κάνει και έναν καλύτερο άνθρωπο. Πηγαίνετε για προπόνηση είτε στο γυμναστήριο, είτε έξω, είτε στο υπόγειο του σπιτιού σας… όπου σας έρχεται πιο εύκολο. Απλά θα πρέπει να ασκείστε βελτιώνοντας το σώμα και το μυαλό σας”.