Η παροχολογία καλά κρατεί

Με αφορµή τα όσα εξαγγέλθηκαν στη ∆.Ε.Θ. από τον Πρωθυπουργό και τους επικεφαλής των πολιτικών κοµµάτων, οι πολίτες πλέον έχουν γίνει δύσπιστοι και µπροστά στον οικονοµικό πόλεµο που βιώνουµε ζητούν «φως στο τούνελ».

Οι προεκλογικοί τόνοι µεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης έχουν ανέβει και όλοι υπόσχονται ευνοϊκά µέτρα για τους πολίτες. Κανείς όµως πολίτης, δεν είναι υπέρ της αχαλίνωτης παροχολογίας που είναι και αυτή υπεύθυνη για  πολλά από τα δεινά που βιώσαμε και βιώνουμε.

Φρόσω και Μαρία Στιβαχτοπούλου
Από τη στήλη “Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ” –
Εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

Ο κόσµος είναι πολύ φοβισµένος για την επόµενη µέρα και το δράµα που ζούµε φαντάζει να µην έχει τελειωµό. ∆υστυχώς, ο ενεργειακός πόλεµος οδηγεί σε απρόβλεπτες  καταστάσεις και ο επόµενος χρόνος θα είναι πολύ δύσκολος µε σοβαρό το θέµα της επιβίωσης για πολλές επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Μακάρι τα πολιτικά κόµµατα να µπορούσαν να συννενοηθούν για ένα κοινό πλαίσιο δράσης, να κατέστρωναν ένα κοινό σχέδιο πέντε σηµείων, ώστε η επόµενη µέρα να είναι αρκετά ενθαρρυντική για τον πολίτη. Όµως το θέµα της ενέργειας είναι πλέον πανευρωπαϊκό και οι όποιες αποφάσεις σε πολιτειακό επίπεδο είναι καθαρά εξαρτώµενες.

∆υστυχώς, η έλλειψη συννενόησης των πολιτικών ρυθµιστών της χώρας την οδήγησε σε µεγάλα αδιέξοδα. Η παροχολογία είχε ως πρώτιστο στόχο τα ψηφαλάκια και όχι τους Έλληνες που δοκιµάστηκαν και συνεχίζουν να δοκιµάζονται στα απόνερα του Μνηµονίου, της πανδηµίας και τώρα της ενεργειακής κρίσης και του πολέµου στην Ουκρανία. 

Γιατί πολλές φορές, άνθρωποι σώζονται από τα κύµατα και χάνονται από τα… απόνερα. Λίγη ελπίδα δεν χρειάζεται ο πολίτης; Μόνο µαυρίλα;