Η πίτα του Επιμελητηρίου Αχαΐας παρουσία Γιάννη Μπρατάκου

Την παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το Επιμελητήριο Αχαΐας στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου “ΑΣΤΗΡ” στην Πάτρα, την Τετάρτη 6/3/24 , παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση .

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους υπενθυμίζοντας τον ρόλο των Επιμελητηρίων τονίζοντας ότι : “ο ρόλος του Επιμελητηρίου εκ του νόμου είναι συμβουλευτικός και υποστηρικτικός. Συμβουλεύει τους θεσμούς της πολιτείας, δεν τους υποκαθιστά. Δεν υποκαθιστά την κυβέρνηση, δεν υποκαθιστά τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού. Παράλληλα, ο ρόλος του είναι και αναπτυξιακός σε παρεμβάσεις και δράσεις που έχουν αμιγώς επιχειρηματικό ενδιαφέρον στην περιοχή ευθύνης του. Η διοίκηση ενός φορέα όπως είναι το Επιμελητήριο είναι βιωματική και εμπεριέχει σε απόλυτο βαθμό την διάθεση και επιθυμία για προσφορά και μόνο. Αυτή αξιολογείται σε βάθος χρόνου. Το Επιμελητήριο δεν είναι εφαλτήριο για προσωπικές και ευκαιριακές φιλοδοξίες που έχουν σαν αφετηρία προσωπικούς επαγγελματικούς και οικονομικούς στόχους” .

Παράλληλα , ο κ. Μαρλαφέκας αναφέρθηκε στις δράσεις του Επιμελητηρίου Αχαΐας ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπογράμμισε ότι “ένα μεγάλο επίτευγμα που καταφέραμε να εντάξουμε και να επιχορηγηθούν 6.222 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Αχαΐας σε προγράμματα του ΕΣΠΑ που σημαίνει μία αύξηση κατά 721% σε σχέση με τις εντάξεις της προηγούμενης περιόδου, με δημόσια δαπάνη 81 εκατομμύρια ευρώ μέχρι σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό δε, πως ωφελήθηκαν των 1/3 των επιχειρήσεων της Αχαΐας. Αυτό επιτεύχθηκε γιατί με την συμβολή μας τα προγράμματα έγιναν πιο ελκυστικά και αγκάλιασαν μεγάλο τμήμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων” .

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος χαιρετίζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στην σημαντική συμβολή της κυβέρνησης για την στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου .Το κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης επισήμανε ότι η παρουσία του στην εκδήλωση συνδέεται και με την επί χρόνια συνεργασία και φιλία που έχει αναπτυχθεί, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκα. 

Χαιρετισμούς απέστειλαν μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδηςστέλνοντας σαφέστατα μηνύματα στήριξης στο Επιμελητήριο Αχαΐας, επισημαίνοντας  την αγαστή συνεργασία με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πλάτωνα Μαρλαφέκα. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους , η Υφυπουργός Υποδομών και βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπούλουη υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης , ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής ενώ παρευρέθηκε πλήθος κόσμου της επιχειρηματικής κοινότητας και εκπρόσωποι φορέων της Αχαΐας.

Στο τέλος της εκδήλωσης τιμήθηκαν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης για την συνεργασία που είχε με το επιμελητήριο Αχαΐας την περίοδο του κορονοϊού ενώ τιμήθηκε και ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Αθανάσιος Στεφανόπουλος. Παράλληλα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του στελέχους του Επιμελητηρίου Παναγιώτη Τζούδα και του στελέχους της Αναπτυξιακής Παναγιώτη Βαφείδη.

Η επιτυχία της εκδήλωσης ανέδειξε με τον πλέον εμφανή τρόπο τον αναβαθμισμένο ρόλο του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην προσπάθεια έκφρασης των θέσεων και της στήριξης των μικρομεσαίων και των ελεύθερων επαγγελματιών.