Η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας καταγγέλλει την υπουργική απόφαση για μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η Κυβέρνηση της ΝΔ με υπουργική απόφαση , που έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης απόφασης της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ της 1/7/2019, προχωράει σε ωμό εκβιασμό στους Δήμους ,απειλώντας τους ότι «ή ανοίγετε λογαριασμό στη Τράπεζα Ελλάδας όπου βάζετε τα αποθεματικά σας ή κλείνω την στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων…»

Πρόκειται για μία καθαρά προκλητική ενέργεια, η οποία χρησιμοποιεί ως όμηρο τις λαϊκές ανάγκες και την μισθοδοσία των εργαζομένων στους Δήμους που καλύπτονται από τις επιχορηγήσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού δηλαδή από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Η Κυβέρνηση απειλεί έτσι με λουκέτο τις Υπηρεσίες του Δήμου και το σταμάτημα πληρωμής των εργαζομένων.

Η Υπουργική απόφαση ουσιαστικά μας λέει ότι τα ταμειακά αποθέματα των Δήμων που σε ποσοστό 62% προέρχονται από την πρόσθετη φορολόγηση των λαϊκών οικογενειών (δημοτικά τέλη, φόροι κλπ) μπορούν να χρησιμοποιούνται από το αστικό κράτος όταν δεν έχει ρευστότητα πληρωμής των δανειστών, εξασφαλίζοντας παράλληλα τις ανάγκες των Τραπεζών .

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας καταγγέλλει την υπουργική απόφαση της Κυβέρνησης.     Τα χρήματα του Δήμου είναι για το λαό και τις ανάγκες του και όχι για τις Τράπεζες και τους δανειστές.

Αναρωτιόμαστε ποια είναι η στάση της ΚΕΔΕ σήμερα που άλλοτε τάσσονταν κατά της μεταφοράς των αποθεματικών και πανηγύριζε ως νίκη την παράταση έναρξης εφαρμογής της μεταφοράς τους.

Η ΝΔ που το 2016 μίλαγε για «ριφιφί» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ για την αρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων τώρα υλοποιεί την Υπουργική απόφαση της 1/7/2019 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και με την από 29/8/2019 απόφαση του Υφυπουργού της των Οικονομικών απλά μεταφέρει την έναρξη από 1/9/2019 στις 1/10/2019.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας διεκδικεί την κατάργηση της συγκεκριμένης νομοθεσίας και την πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλύπτουν πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και τους εργαζόμενους σε αυτούς.

Ψηφίζει το άνοιγμα λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδας μπροστά στον κίνδυνο να μην κατατεθούν οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι στο Δήμο, με την μεταφορά ενός ελάχιστου μόνο ποσού των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου στον λογαριασμό αυτό.