«Η Ευρώπη που ζούμε- Η Ευρώπη που θέλουμε» – Δράσεις στην Πάτρα για την Ημέρα της Ευρώπης

– 470 μαθητές στα Υψηλά Αλώνια της Πάτρας μεταδίδουν το μήνυμα

 Με εκατοντάδες μαθητές θα «πλημμυρίσουν» στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων της Πάτρας, το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, καθώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της Ημέρας της Ευρώπης, που εορτάζεται στις 9 Μαΐου, συνεχίζει δράσεις με τίτλο «Η Ευρώπη που ζούμε- Η Ευρώπη που θέλουμε». Τις εκδηλώσεις θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Περισσότεροι από 470 μαθητές με 57 εκπαιδευτικούς θα βρεθούν στα Υψηλά Αλώνια στην ανοικτή εκδήλωση που απευθύνεται κυρίως στους νέους, με στόχο να ενθαρρύνουμε τους πολίτες και κυρίως τα παιδιά μας, να ανακαλύψουν περισσότερα για την Περιφέρειά τους και την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα θα στηθεί ένα υπαίθριο εργαστήριο για παιδιά, όπου οι μικροί δημιουργοί καλούνται να εκφραστούν με ζωγραφική, χορευτικά και εικαστικά δρώμενα. Από τις 10:00 πμ έως τη 1 μμ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ακόμα σε face painting, όπως επίσης σε έκθεση των κατασκευών των μαθητών.

Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση του Κέντρου Ευρωπαικής Πληροφόρησης Europe Direct Πάτρας – Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρισιακού Προγράμματος της Περιφερέρειας Δυτικής Ελλάδας «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και του δίκτυο των Teachers for Europe Αχαΐας.

«Απευθυνόμαστε στους ενεργούς πολίτες της Περιφέρειάς μας. Είμαστε έτοιμοι να τους ακούσουμε, να ενσωματώσουμε στις πολιτικές μας τις επιθυμίες τους και να τις μεταφέρουμε στα ευρωπαϊκά όργανα που συμμετέχουμε. Θέλουμε η νέα γενιά να γίνει κοινωνός των αρχών και αξιών της Ευρώπης», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, στο μήνυμά του καλώντας όλους να μετάσχουν στις εκδηλώσεις.