Η επιτροπή του δήμου Αιγιάλειας για την παραβατικότητα σε αστυνομία και εισαγγελία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση του έντονου προβλήματος της παραβατικότητας στο Δήμο μας, η συνάντηση της συσταθείσας επιτροπής, αποτελούμενη από τον Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ντίνου Γεώργιο,  τον Αντιδήμαρχο κ. Καραΐσκου Νικόλαο, τον Δημοτικό Σύμβουλο και εκπρόσωπο της παράταξης  <Ποιοτική Αιγιάλεια> κ. Μάρκου Παναγιώτη, την Δημοτική Συμβούλου και εκπροσώπου της παράταξης <Μπροστά> κ. Ιατροπούλου Μαρία, τον επικεφαλής της παράταξης <Αιγιαλέων Πόλις> κ. Τριανταφυλλόπουλο Γρηγόρη και την Δημοτική Σύμβουλο και εκπροσώπου της παράταξης <Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιαλείας> κ. Κουρή Αγγελική, στην Αστυνομική Διεύθυνση  Αχαΐας με τον Διευθυντή κ. Μιχαλόπουλο Γεώργιο, στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου με την εισαγγελέα κ. Αργυρόπουλου και στο Αστυνομικό τμήμα Αιγίου με επικεφαλής τον κ. Ροδόπουλο Βασίλειο και τον Διοικητή Ασφαλείας κ. Ανδρικόπουλο Ανδρέα.

Παρεδόθη σε όλους φάκελος, με τις απόψεις που εξετέθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τον Δήμαρχο, τους εκπροσώπους των παρατάξεων και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων που το πρόβλημα της παραβατικότητας είναι οξυμένο, καθώς και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συζητήθηκαν οι ενέργειες, ο συντονισμός δράσεων και οι τρόποι συνεργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της παραβατικότητας και ιδίως σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου μας. 

Εξετέθη εκ μέρους κυρίως των αστυνομικών αρχών, ο τρόπος δράσης στην περιοχή της Αιγιάλειας, αλλά και η έλλειψη επάνδρωσης και στελέχωσης των υπηρεσιών και συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τον καλύτερο τρόπο.

Στην Εισαγγελία Αιγίου τονίστηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις παραβατικές συμπεριφορές στους πολίτες και στις επιχειρήσεις, και συζητήθηκε το η νομική αντιμετώπιση ανάλογων συμπεριφορών.

Ο δήμος θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τις ενέργειές του σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, για την επίλυση του πολύ έντονου προβλήματος που ταλανίζει τους πολίτες μας.