Η Δημοτική Κοινότητα Αιγίου καθάρισε την Αλυκή – Ευχαριστεί ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αλυκής

Η ∆ηµοτική Κοινότητα Αιγίου εργάζεται αθόρυβα και αποτελεσµατικά και τα άξια µέλη της δεν εφυσυχάζουν λεπτό. Με καίριες παρεµβάσεις διευκολύνουν την καθηµερινότητα των πολιτών. Αυτή τη φορά η ∆ηµοτική Κοινότητα Αιγίου και ο Πρόεδρος της κ. Γιώργος Γκιώνης έβαλαν στο… «µάτι» την παραλιακή ζώνη Αλυκής Αιγίου που είχε γεµίσει από κλαδιά και ξύλα κατά µήκος της παραλίας. Με ενέργειές τους έκαψαν τα αµέτρητα κλαδιά που είχε ξεβράσει η θάλασσα. 

Ο Πρόεδρος της ∆ηµοτικής Κοινότητας Αιγίου κ. Γιώργος Γκιώνης µιλώντας στον «Τύπο της Αιγιάλειας.» ανέφερε: 

– «Η ∆ηµοτική Κοινότητα Αιγίου προσπαθεί να βελτιώσει την καθηµερινότητα των πολιτών και όπου εντοπίζει το παραµικρό, αµέσως τρέχει να το διορθώσει. Αυτή τη φορά, είδαµε ότι η παραλία µας είχε γεµίσει από ξύλα που είχε βγάλει η θάλασσα και µε παρέµβασή µας την καθαρίσαµε. Ξεκινήσαµε από τώρα τον καθαρισµό έτσι ώστε την Άνοιξη ο κόσµος να βρει την παραλία καθαρή και περιποιηµένη. Στόχος µας είναι να επιβλέπουµε διαρκώς την Αλυκή, να τη διατηρούµε καθαρή, καθώς βρίσκεται κοντά στην πόλη και ακόµα και το χειµώνα αρκετοί συµπολίτες την επισκέπτονται». 

Υπενθυµίζουµε ότι µέσα σε ένα χρόνο περίπου η ∆ηµοτική Κοινότητα Αιγίου µε πρωτοπόρο τον Πρόεδρό της κ. Γκιώνη έχει µεριµνήσει και έχει προχωρήσει σε µικρά βελτιωτικά έργα, όπως επισκευή λακούβων σε σηµεία της πόλης, καθαρισµό αυλάκων, επισκευή στα κάγκελα του Νεκροταφείου Αιγίου, αλλά και καθαρισµό των ξερόχορτων στο Κοιµητήριο της πόλης, τοποθέτηση πλακών στο πεζοδρόµιο πλησίον της Αστυνοµίας Αιγίου, ενώ σηµαντική είναι και η συµβολή του Προέδρου κ. Γκιώνη στο θέµα πρόσβασης στο νέο κτήριο του ΕΚΑΜΕ Αιγίου στην οδό Κλεισούρας και πολλά άλλα.

Ελπίζουµε η ∆ηµοτική Κοινότητα να συνεχίσει µε τον ίδιο ζήλο να προσφέρει τα µέγιστα στην πόλη µας.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

 

Περιβαλλοντικός και Εκπολιτιστικός  Σύλλογος Αλυκής Αιγίου

EYXAΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Δ. Σ. του συλλόγου Αλυκής, θέλει να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες του, προς τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Κο Γιώργο Γκιώνη για το ενδιαφέρον και τη φροντίδα που δείχνει για την κεντρική παραλία της πόλης μας, την Αλυκή μας.
Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο, καθώς και τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας Κο Νίκο Καραΐσκο, διότι την καλοκαιρινή σεζόν που περάσαμε, βοήθησαν ώστε η παραλία της Αλυκής να καθαρίζεται καθημερινά, ώστε οι συμπολίτες και οι πολυπληθείς επισκέπτες του καλοκαιριού που έφυγε, να έχουν μια καθαρή διέξοδο στη θάλασσά μας.
Ευχαριστούμε επίσης τον Κο Γκιώνη, που συνεχίζει να καθαρίζει την παραλία μας.  Στο δύσκολο χειμώνα που διανύουμε, η Αλυκή, αποτελεί διέξοδο για την άθληση των συμπολιτών μας και  των χειμερινών κολυμβητών, και όπως  κάθε χρόνο είναι γεμάτη από καλάμια και ξύλα που ξεβραζει η θάλασσα.
Επίσης, ευχαριστούμε τον Κο Δήμαρχο, που έχει δείξει προσωπικό ενδιαφέρον για την καθαριότητα του παραλιακού μετώπου κατά τους χειμερινούς μήνες από τα φερτά υλικά της θάλασσας. Η Αλυκή, το χειμώνα είναι πόλος έλξης για τους συμπολίτες μας, με την παρουσία εποχικών πτηνών στο Βιότοπο, αλλά και λόγω της Πανδημίας, είναι διέξοδος για ατομική άθληση.
Επιθυμούμε η συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα να συνεχιστεί, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και στο μέλλον για την παραλία της Αλυκής.

Με Τιμή

Το Δ. Σ.