“Η Ανακύκλωση πρέπει να μπει στη ζωή μας και όχι κάθε φορά που αλλάζουν οι συνθήκες ή τα δεδομένα  να τη ξεχνάμε”

Με αυτό το motto βρέθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας το μέλος της ΚΟΙΝΣΕΠ Βασίλης Ρίτης όπου  θέλησε να ενημερώσει  τα μέλη του νέου Προεδρείου του Εμπορικού Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου για την ανακύκλωση και τα οφέλη της!  Όπως  είπε χαρακτηριστικά τώρα που άνοιξε εκ νέου η αγορά και δουλεύει κανονικά πρέπει οι επαγγελματίες να θυμηθούν και πάλι πως η ανακύκλωση πρέπει να συνεχιστεί από εκεί που σταμάτησε!

Κοινή πεποίθηση τόσο του Προεδρείου του Εμπορικού όσο και του μέλους της ΚΟΙΝΣΕΠ, είναι πως πρέπει να προστεθούν εκτός από τα δύο υπάρχοντα σημεία,  υποχρεωτικά πολλές ακόμα γωνίες για να μπορούν οι επαγγελματίες να εξυπηρετηθούν και   να εναποθέτουν τα χαρτόκουτα τους. Τα οποία όπως έχει επισημανθεί και στο παρελθόν, πρέπει να είναι σπασμένα έτσι ώστε να μην πιάνουν χώρο για να  μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα  περισσότερα και με αυτό τον τρόπο να διευκολύνουν  και αυτούς που τα συλλέγουν!

Μάλιστα έγινε αναφορά στην προσωπική  προσπάθεια του Προέδρου Λάμπη Παπαδόπουλου, πέρυσι το καλοκαίρι, όπου για πέντε και πλέον ολόκληρους μήνες  είχε επιτάξει το αγροτικό του αυτοκίνητο, μαζεύοντας όλα τα χαρτόκουτα των καταστημάτων του ιδίου αλλά και της γύρω περιοχής  και μία φορά την εβδομάδα τα μετέφερε στην ΚΟΙΝΣΕΠ! Μια προσπάθεια που είχε στεφθεί με επιτυχία και δυστυχώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε να συνεχίσει  με αποτέλεσμα οι κάδοι της περιοχής να επιστρέψουν  στην αρχική τους κατάσταση με άναρχα πεταμένα χαρτόκουτα μέσα και έξω από αυτούς!

Για ακόμα μια φορά έγινε αναφορά στο πως θα μπορούσε ο Δήμος αυτή τη φορά να δώσει το ερέθισμα προς τους ιδιώτες και επιχειρηματίες λειτουργώντας ανταποδοτικά, όπως το είχε προτείνει και στο παρελθόν ο Λάμπης Παπαδόπουλος, κάτι που έχουν κάνει και άλλοι Δήμοι και δυστυχώς προς το παρόν δεν έχει γίνει πράξη από τον δικό μας.

Στην ενημέρωση που έκανε ο Βασίλης Ρίτης έδειξε και ενημέρωσε και πάλι τι ανακυκλώνεται και τι δεν μπορεί να ανακυκλωθεί και πως ο καθένας από εμάς πρέπει να λειτουργεί υπεύθυνα για το καλό του συνόλου!!

Υπενθύμισε πως αυτή τη στιγμή λειτουργούν δύο σημεία, ένα στην Ανδρέου Λόντου και ένα στο γήπεδο που εξυπηρετούν τις εκεί περιοχές με επιτυχία!

 Θέση Προέδρου Εμπορικού

  •  Η ανακύκλωση σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να αφήσουμε να βγει από την καθημερινότητα μας. Όμως είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία πολλών μικρών ευέλικτων και ταυτόχρονα έξυπνων πράσινων <γωνιών> διαστάσεων 1μήκοςΧ1πλάτοςΧ3ύψος, μέσα σε όλα τα δημοτικά πάρκινγκ, σε επιλεγμένα σημεία στο κέντρο Κλ. Οικονόμου, Μητροπόλεως, Ερμού, όσο και στις γύρω περιοχές με εμπορικά καταστήματα του Αιγίου. Επίσης είναι επιτακτική ανάγκη αυτές οι μικρές <γωνιές> να δημιουργηθούν σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Ενότητες και κυρίως κοντά στις οργανωμένες παραλίες και κοντά στα καλοκαιρινά μας μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου όπου και έχουμε προσέλευση κόσμου και ταυτόχρονα μεγάλη αύξηση των σκουπιδιών αλλά και των ανακυκλώσιμων υλικών”.