Η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου γιόρτασε τα 85 χρόνια

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πoλλών μελών και φίλων της Ένωσης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την επέτειο των 85 χρόνων της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτήτων Περιοδικού Τύπου, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στον πολυχώρο «7ος Multi Event City Loft».

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Γενικός  Γραμματέας της ΕΔΙΠΤ Κωνσταντίνος Σπύρου, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στα έντυπα της Ένωσης, στα οποία συγκατελέγονται τα περιοδικά όλης της χώρας, καθώς και περιφερειακές εφημερίδες με περιοδικότητα εβδομαδιαία και άνω.  Στο χαιρετισμό  της η Πρόεδρος  της ΕΔΙΠΤ Πέννυ Καλύβα αναφέρθηκε στη μακρόχρονη πορεία της Ένωσης, που φέτος συμπλήρωσε 85 χρόνια δημιουργικής πορείας, ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες και διαφυλλάσσοντας τη σοβαρότητα της εκπροσώπησης, τη συνέπεια στην αποστολή της, αλλά και μια οικονομική ευρωστία.

Χαιρετισμούς απηύθυναν  ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας, ο Βουλευτής Μανώλης Συντυχάκης  ως εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε., ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, η π. Πρόεδρος της Βουλής, Ακαδημαϊκός και Επίτιμο Μέλος της ΕΔΙΠΤ Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη και η MSc. Ιδρύτρια Focus Bari & Resilience Expert Ξένια Κούρτογλου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε ο π. Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ Μιχάλης Σαββάκης για τη μακρόχρονη προσφορά του στην Ένωση και την έντυπη δημοσιογραφία. Την τιμητική πλακέτα του απένειμε ο Κυβερνητικός Εκρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η π. Υπουργός και Βουλευτής Ζωή Ράπτη, ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Σμυρλής, ο π. Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, εκπρόσωποι γραφείων τύπου κομμάτων,  εκπρόσωποι συναδελφικών ενώσεων Τύπου, όπως της European Magazine Media Association (ΕΜΜΑ), της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αττικής (ΕΙΗΕΑ), της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ), της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ), καθώς και εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση, του Οργανισμού Συλλογής και Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ) και του European Communication Institute (ECI). Επίσης, εκπρόσωποι από λοιπές Ενώσεις του χώρου, όπως της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ), της Ένωσης Φωτοειδησεογράφων (ΠΕΦΦΕΕ), της Ένωσης Εφημεριδοπωλών και φυσικά πολλά μέλη και φίλοι της ΕΔΙΠΤ.