Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε) – Παράρτημα Αιγίου- έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε) – Παράρτημα Αιγίου, έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτά της, με μεγάλη επιτυχία μέσα σε ευχάριστο και εορταστικό κλίματο απόγευμα της Κυριακής 12 Ιανουαρίου 2020 στο καφέ- Restaurant Refrain στα Ψηλά Αλώνια.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό και ευχές ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι  Αντιδήμαρχοι Βασιλική Ψυχράμη και  Στράτος Βαρδάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρία Τσουκαλά- Πρόεδρος ΔΗΚΕΠΑ, Διαμάντω Βασιλακοπούλου-Καρτσωνάκη, Μαρία Γιδά-εντεταλμένη, Γιώτα Γκρέμου- Πρόεδρος   τηςΕπιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης , οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Μαντώ Παρίση -Μπέσκου και Ελένη Μέγαρη, η Πρόεδρος της Β΄ΕΛΜΕ Αχαΐας  Θεοδώρα Μαστραπά, η Πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπαίδευσης Αθηνά Σκανδάμη, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Μαίρη Χρονοπούλου, η Διευθύντρια  του Τελωνίου Αιγίου  Σοφία Αντωνάτου, η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής του Θεραπευτηρίου Ολύμπιον Σοφία Βασιλακοπούλου, πολλές   φίλες και μέλη του παραρτήματος.

Ο Δήμαρχος  αφού συνεχάρη το τοπικό παράρτημα της Ε.Γ.Ε.  για τις δράσεις του κι ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο του, τόνισε ότι  η ισότητα των φύλων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Η  Δημοτική Αρχή θα επιδιώξεινα εφαρμοστούν θετικά μέτρα για την πρόληψη, εξάλειψη και θεραπεία των ανισοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται να γίνουν αλλαγές στον Οργανισμό του Δήμου Αιγιαλείας προκειμένου να ενταχθούν νέες δομές και υπηρεσίες  για τηνΈνταξη της Ισότητας των Φύλων σε όλες τις πολιτικές και δράσεις του Δήμου,όπως επιτάσσει ο νόμος.

Η  Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος κ. Ουρανία Κοττά-Κακαβάνη καλωσόρισε κι ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την παρουσία του και τα καλά του λόγια, τους Δημοτικούς Συμβούλους κι όλες τις παρευρισκόμενες για τη συμμετοχή και την υποστήριξή τους στις δράσεις του παραρτήματος Αιγίου, τόνισε δε ότι το παράρτημα της Ε.Γ.Ε. θα συνεχίσει τις δραστηριότητές  του όπως και την προηγούμενη χρονιά κι ευχήθηκε το νέος έτος να φέρει υγεία, ειρήνη και  περισσότερη ισότητα στην πράξη.

Η κ. Ευαγγελία (Λίτσα) Γιαννοπούλου, μέλος του Πανελλαδικού Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Γ.Ε. και Αντιπρόεδρος του τοπικού παραρτήματος, μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές της Προέδρου της Ε.Γ.Ε. Ντένας Λογιάδου και των υπολοίπων έντεκα μελών του Πανελλαδικού Δ.Σ. κι αναφέρθηκε επιγραμματικά στα θετικά βήματα που έγιναν σε θεσμικό επίπεδο για την ισότητα ανδρών και γυναικών,εστιάζοντας στον πρόσφατο νόμο 4604/2019 για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας,στο πλαίσιο του οποίου κάθε Δήμος, οφείλει να υιοθετήσει ένα Σχέδιο Δράσης με νέες δομές και Υπηρεσίες για την Ένταξη της Ισότητας των Φύλων.

Τυχερή της βραδιάς ήταν η φίλη του παραρτήματος Καλλιρρόη Πολυδωροπούλου, η οποία βρήκε το «φλουρί» της βασιλόπιτας και πήρε ως δώρο ένα σετ βραχιόλια-στέκες-σκουλαρίκια,  προσφορά από το κατάστημα της πόλης μας «Accessories-byNikolas”, ενώ οι υπόλοιπες φίλες δοκίμασαν την τύχη τους  στη λαχειοφόρο αγορά και κέρδισαν πολλά όμορφα και χρήσιμα  δώρα από προσφορές των καταστημάτων της πόλης μας .