(ΗΧΗΤΙΚΟ- ΦΩΤΟ): Τελετή αγιασμού των δύο νέων απορριμματοφόρων του Δήμου Αιγιαλείας

Αγιασμός των δύο νέων οχημάτων που προστέθηκαν πρόσφατα στον στόλο της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αιγιαλείας, τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης στον χώρο του Υπαίθριου Θεάτρου “Γ.Παππάς” στο Αίγιο.

Την τελετή πραγματοποίησε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας π. Ιωακείμ Βενιανιάκης, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, ενώ το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαρία Σταυροπούλου και Νίκος Καραΐσκος, καθώς και οι υπάλληλοι που υπηρετούν στην καθαριότητα του Δήμου.

Πρόκειται για δύο απορριμματοφόρα τύπου πρέσας τελευταίας τεχνολογίας, που πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και που η προμήθειά τους έγινε μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς κόστος για τον δημοτικό προϋπολογισμό. Μάλιστα είναι τα πρώτα απορριμματοφόρα οχήματα που προμηθεύεται ο Δήμος Αιγιαλείας από το 2007, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας της δημοτικής αρχής να εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες της, ιδιαίτερα στον νευραλγικό τομέα της καθαριότητας, τηρώντας παράλληλα και τους σχετικούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς.

ΙΩΑΚΕΙΜ ΒΕΝΙΑΝΑΚΗΣ: “Ο Θεός να σας δίνει στο σημαντικό αυτό έργο σας”

Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωακείμ Βενιανάκης μετά το τέλος της δοξολογίας του αγιασμού, μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε:

-“Μεταφέρω τις ευχές του Μητροπολίτη μας κ. Ιερωνύμου με τις προσευχές και τις ευχές του, το έργο που έχετε αναλάβει να το διεκπεραιώνετε όπως πάντοτε μέχρι τώρα, αλλά και τις ευχαριστίες του και τα συγχαρητήριά του για τις θυσίες και τους αγώνες που καθημερινά καταβάλλεται, προκειμένου η πόλη του Αιγίου  να παραμένει καθαρή. Να είστε υγιείς και ο Θεός να σας δίνει δύναμη στο σημαντικό έργο σας. Σας ευχαριστούμε και ο Χριστός να είναι πάντοτε μαζί σας”.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Κάνουμε ό,τι παραπάνω μπορούμε για να έχουμε καθαρή την Αιγιάλεια”

Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε:

  • “Είναι σημαντικό να βρισκόμαστε και γνωρίζω ότι η Υπηρεσία της Καθαριότητας μέρα – νύχτα κάνει πολλά πράγματα και είναι η σημαντικότατη υπηρεσία για το δήμο μας. Χαίρομαι πάρα πολύ που έχουμε τη δυνατότητα  να εγκαινιάσουμε τη χρήση δύο οχημάτων. Και μπορεί κανείς να πει ότι δεν παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο, όμως όταν μας λείπουν είναι σημαντικό και καταλαβαίνουμε την έλλειψη. Όπως με ενημερώνει και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος συνεργάζεστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο και θέλω να εντείνουμε τις προσπάθειες. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας με τα εργαλεία που σας δίνουμε.
  • Μπορεί κάθε πολίτης της Αιγιάλειας να αποτελεί μέρος του συνόλου, όμως μέρος του συνόλου αποτελούν και τα παιδιά μας. Και εκεί πρέπει να εστιάσουμε όλοι μας, ότι αυτό που παρέχουμε έχει σχέση με ό,τι αγαπάμε όλοι μας: Το μέλλον, την κοινωνία, τα παιδιά μας και ο καθένας από εμάς τα δικά του παιδιά. Ζούμε σε μια κοινωνία που μπορεί να πάει ακόμα πιο μπροστά και αυτό θα γίνει εάν ο καθένας από μας κάνει όλη την προσπάθεια σαν να ήτανε δική του. Ο καθένας ν΄αναλάβει τη δική του ευθύνη και να συνεισφέρει το καλύτερο. Γιατί όταν συνεισφέρεις στην κοινωνία υπάρχει η χαρά του να δώσεις, όχι μόνο να του να παίρνεις. Ευτυχισμένος νιώθει ο άνθρωπος όταν μπορεί να δίνει, ανεξάρτητα εάν αμείβεται, όταν δηλαδή δημιουργεί.
  • Σήμερα ο δήμος έχει τη δυνατότητα να τακτοποιήσει το νοικοκυριό, τις ανάγκες της κοινωνίας μας. Δεν είναι όπως παλιά που τρέχαμε για να δούμε τι θα κάνουμε με τα σκουπίδια. Η εικόνα έχει σημασία και αυτή που δείχνουμε προς τα έξω. Εάν ζούμε σε ένα περιβάλλον καθαρό αποκτά αξία το σπίτι μας. Και έχει μεγάλη σημασία για την ίδια μας τη ζωή.
  • Πριν μερικά χρόνια, γινόταν χαμός στους κάδους που δεν είχαμε πού να πάμε τα σκουπίδια. Εμείς, τώρα κάνουμε τεράστια προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε χώρους εναπόθεσης. Είμαστε από τους ελάχιστους δήμους στην Ελλάδα που δεν έχουμε τέτοιους χώρους και εκεί έχουμε εστιάσει για το μέλλον. Έχουμε την μεγάλη πολιτική, υπηρεσιακή και κυρίως ανθρώπινη ευθύνη να βρίσκουμε χώρους να πηγαίνουμε τα σκουπίδια. Εσείς μπορείτε να συμμετέχετε στην ευθύνη στους χώρους που πηγαίνουμε τα σκουπίδια και εσείς να καθαρίζετε.
  • Εγώ μονίμως βρίσκομαι εκτός πόλης για θέματα της Αιγιάλειας, γιατί ο δήμαρχος δεν είναι ο υπάλληλος να κάθεται σε μια καρέκλα στρογγυλή, αλλά να πηγαίνει έξω και να δει τι μπορεί από έξω να φέρει μέσα και όχι να περιστρέφεται γύρω από τη στρογγυλή καρέκλα.
  • Έχω παρακαλέσει να μας πάρουν τα σκουπίδια και όπου και να πήγαινα μου έλεγαν “Α, ο Δήμαρχος του Αιγίου, εκεί που έχετε τα σκουπίδια” δηλαδή το Αίγιο κυρίως είχε ταυτιστεί με τα σκουπίδια. Σήμερα δεν μου το λένε τόσο συχνά. Θέλει να γίνουμε μια πόλη καθαρή και να συμβάλει ο καθένας με τις δικές του προσπάθειες. Γιατί για ό,τι κάνει ο καθένας το ζητούμενο είναι να έχει τον “νταλκά”. Εσείς ξέρετε τον ερωτικό “νταλκά”. Εγώ εννοώ τον κοινωνικό “νταλκά” και τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει εάν δεν υπάρχει αυτός ο έρωτας της προσφοράς”!

 

ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ:””Ο καλύτερος εξοπλισμός , στην Υπηρεσία Καθαριότητας δεν είναι τα μηχανήματα είναι οι άνθρωποι

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Νίκος Καραΐσκος, μεταξύ άλλων τόνισε:

-“Ο καλύτερος εξοπλισμός, η επένδυση που κάνουμε στην Υπηρεσία Καθαριότητας δεν είναι τα μηχανήματα είναι οι άνθρωποι. Στο κομμάτι αυτό πρέπει να αναδεικνύεται καθημερινά ο επαγγελματισμός σας και η δυνατότητα σας να σταθείτε σε αυτό το δύσκολο επάγγελμα που όλοι έχουν απαιτήσεις, αλλά όχι στις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι σε εσάς, αλλά και στην πόλη. Είμαι υπερήφανος που ανήκω στην οικογένεια αυτή της Καθαριότητας, είναι ένα δύσκολο πεδίο και όταν κυκλοφορώ είμαι χαρούμενος που μου λένε τα καλύτερα λόγια. Σε περίπου έξι μήνες η Υπηρεσία Καθαριότητας, θα είναι το πρώτο πιστοποιημένο τμήμα με ISO στην Ελλάδα”.

Ρεπορτάζ – φωτό: ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ