Αίγιο: Ημέρα μνήμης και προσευχής και τα θύματα του φονικού σεισμού της 15ης Ιουνίου 1995

Είκοσι οκτώ χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στο Αίγιο στις 15 Ιουνίου 1995, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 26 άνθρωποι και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές σε όλη την περιοχή.

Ως εκ τούτου, η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ενημερώνει τον ευσεβή λαό της ότι την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023, στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος Αιγίου, θα τελεστεί, όπως κάθε χρόνο, Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της σεισμικής καταστροφής.

Ακολούθως, στον χώρο όπου κατέρρευσε η πολυκατοικία επί της οδού Δεσποτοπούλων, θα ψαλεί Τρισάγιο στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν αιφνίδια από τη ζωή το ξημέρωμα της 15ης Ιουνίου 1995.

Τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο, λόγω των Συνοδικών του υποχρεώσεων κατά την ημέρα αυτή, θα εκπροσωπήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ημέρα μνήμης και προσευχής συμμετέχει και η Δημοτική Κοινότητα Αιγίου, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου κ. Γιώργου Γκιώνη.