Ε.Ι.Ν.Α.: “Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Αιγίου”

φωτό αρχείου

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (Ε.Ι.Ν.Α.) με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, το Διοικητή του Γ.Ν.Αιγίου και με κοινοποίηση και στον Ιατρικό Συλλόγου Αιγίου,  εκφράζει την ανησυχία της για το μέλλον του Νοσοκομείου Αιγίου, κάνοντας λόγο για χρόνια υποβάθμιση του ιδρύματος και ζητά “να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στο ΓΝ Αιγίου”, αντίθετα να ενισχυθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την δημόσια έκκληση του Υπουργού Υγείας στους εργαζόμενους για να κάνουν αιτήσεις ώστε να προσληφθούν με συμβάσεις στα Δημόσια Νοσοκομεία και μετά να μονιμοποιηθούν στο ΕΣΥ, ώστε να δώσουμε την μάχη με τον “αόρατο εχθρό”. Πρόσφατες είναι και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τους “ήρωες με τις άσπρες και πράσινες μπλούζες” και τα καλέσματα για χειροκροτήματα στα μπαλκόνια.

Όλα παρέμειναν σε επίπεδο εξαγγελιών. Η συνεπής στάση του λαού, που πειθάρχησε στα μέτρα, έδωσε πολύτιμο χρόνο να ενισχύσουν πραγματικά το ΕΣΥ. Αντί να προχωρήσουν σε μαζικές προσλήψεις με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία καλύπτοντας τα χιλιάδες κενά, προχώρησαν σε προσλήψεις ελάχιστων συμβασιούχων με ημερομηνία λήξης.

Τώρα ήρθε και η στιγμή των απολύσεων. Στα τέλη Ιουνίου με την λήξη της σύμβασης τους απολύονται 27 εργαζόμενοι στο ΓΝ Αιγίου χωρίς να επίκειται επαναπροκύρηξη των θέσεών τους. Οι εργαζόμενοι στη πλειοψηφία τους απασχολούνται κυρίως στο τομέα της καθαριότητας, της σίτισης και της φύλαξης. Πρόκειται για έμπειρο προσωπικό που καλύπτει σημαντικότατους τομείς για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, ειδικά στη περίοδο της επιδημίας που οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες.

Οι μαζικές απολύσεις των συναδέλφων προστίθενται στην χρόνια υποβάθμιση του ΓΝ Αιγίου μέσω της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, στην υπολειτουργία και στο κλείσιμο ολόκληρων τμημάτων και κλινικών όπως του αξονικού τομογράφου λόγω έλλειψης ακτινολόγων, υποστελέχωσης της παθολογικής κλινικής και στην μη ύπαρξη αυτόνομου ΤΕΠ και την στελέχωσή του με τους απαραίτητους γιατρούς.

Είναι προφανές ότι κάνουν τα πάντα για να κλείσουν το νοσοκομείο του Αιγίου. Τουλάχιστον να το πουν ξεκάθαρα στην τοπική κοινωνία της Αιγιάλειας.

Ως ΕΙΝΑ στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων και καλούμε τον Διοικητή του ΓΝ Αιγίου και της 6 ΥΠΕ να προχωρήσουν άμεσα σε προκήρυξη ως μόνιμων, όλων των θέσεων εργασίας που μένουν κενές. Καμία σκέψη για εργολάβους στα Νοσοκομεία.

Καλούμε την τοπική κοινωνία και την δημοτική αρχή να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών για πραγματική ενίσχυση του ΓΝ Αιγίου, για πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.

  Για το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α.”