Ευχαριστήριες και συγχαρητήριες ευχές για τη συνδρομή στη λειτουργία των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, διά του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, με αφορμή τη λήξη των κατασκηνωτικών περιόδων, όπου συμμετείχαν περισσότερα από εκατό νεαρά μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας, δοξάζει και αινεί τον Τριαδικό Θεό για την αίσια και καρποφόρα έκβαση αυτών και εκφράζει ένθερμες ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν πολύτιμα στην προσπάθεια να μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους μας τις χριστιανικές αρετές και αξίες της αγάπης, της αδελφοσύνης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης, μέσω της συμμετοχής τους στις συλλογικές δραστηριότητες των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αρχικώς, ευχαριστούμε όλως ιδιαιτέρως και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τον εμπνευστή της δημιουργίας των κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων του Διεθνούς Κέντρου Φιλοξενίας Νέων «ΟΡΑΜΑ» στα Καλάβρυτα, τον Σεβασμιώτατο Γέροντά μας από Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο.

Ευχαριστούμε τους Υπευθύνους, τους Αρχηγούς, τους Ομαδάρχες και τις Ομαδάρχισσες, τους Βοηθούς, καθώς και τους Εθελοντές και τις Εθελόντριες, οι οποίοι, με την ευχή και την πατρική ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ιερωνύμου, ανέλαβαν με ιδιαίτερο ζήλο τον συντονισμό των κατασκηνωτικών δράσεων και μερίμνησαν με υπευθυνότητα για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος.

Ειδικότερα, για την κατασκηνωτική περίοδο των αγοριών, ευχαριστούμε θερμά τους: Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Λιακόπουλο, Αρχηγό της κατασκηνωτικής περιόδου, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Λουκά Τσούλη, κ. Δαμιανό Γ. Σταυρίδη, κ. Αιμίλιο Τζούδα, κ. Κωνσταντίνα Πορετσάνου, κ. Αναστάσιο Αναστασόπουλο, κ. Αλέξιο Χαρδαλούπα, κ. Παναγιώτη Λουκόπουλο, κ. Δημήτριο Ζήσιμο, κ. Νικόλαο Τρωγιάννο, κ.κ. Γεώργιο και Ανδρέα Φειδάκη, κ. Νικόλαο Ταρσινό, κ. Ιωάννη Μουρκάκη, κ. Ηλία Ρόζο, κ. Χρήστο Γιαννόπουλο και κ. Δημήτριο Λιακόπουλο (Ομαδάρχες, Βοηθοί Ομαδαρχών και Εθελοντές), ενώ για την κατασκηνωτική περίοδο των κοριτσιών, ευχαριστούμε τους: Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Πετρόπουλο, Πνευματικό Υπεύθυνο της κατασκηνωτικής περιόδου, κ. Παναγιώτα Μιχαλίτση – Παπαδημητρίου, Αρχηγό, κ. Χαρά Μαμάκη, κ. Ζαμπία Μπραουδάκη και κ. Ελευθερία Πετροπούλου, Συμβούλους, κ. Παναγιώτα Κοκκινοπούλου, κ. Άρτεμη Οικονόμου, κ. Ανθή Τζήκα, κ. Μαρία Ξένου, κ. Μαρία Αλεξοπούλου, κ. Αντιόπη Πετροπούλου, κ. Μαρινίνα Δάρα, κ. Εμμέλεια Πετροπούλου, κ. Αγγελική Κόλλια, κ. Ναταλία Ραμπαβίλα, κ. Βασιλική Λιακοπούλου και κ. Ευγενία Βαρβία (Ομαδάρχισσες και Βοηθοί).

Εκ βάθους καρδίας εκφράζουμε ολόψυχες ευχαριστίες προς τους Πανοσιολογιωτάτους Αρχιμανδρίτες π. Ευσέβιο Σπανό, π. Καλλίνικο Αποστολόπουλο και π. Ιερόθεο Παπαθανασίου, Καθηγουμένους των Ιερών Μονών Αγίας Λαύρας, Μεγάλου Σπηλαίου και Παμμεγίστων Ταξιαρχών αντίστοιχα, τους Αιδεσιμολογιωτάτους Πρωτοπρεσβυτέρους π. Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Καλαβρύτων, και π. Χρήστο Μπίρμπα, Αρχιερατικό Επίτροπο Καλαβρύτων, καθώς και προς τους Προέδρους και τα Μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ενοριακών Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, για την εν γένει συνδρομή και συνεργασία τους με σκοπό την άρτια λειτουργία της κατασκηνώσεως.

Επιπροσθέτως, ευχαριστούμε τον κ. Αργύριο Αγγελόπουλο, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και τους συνεργάτες του, τον Αξιότιμο Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο και τον Αξιότιμο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων κ. Κωνσταντίνο Μπαλτά, για την πολύτιμη συνεργασία και την παντοειδή στήριξη την οποία μας παρείχαν, ενώ ευχαριστούμε και τον κ. Νικόλαο Κυριαζή, Δημοσιογράφο της ιστοσελίδας ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – NEWS, για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του σχετικά με την προβολή της εν λόγω δράσεως, καθώς και του εν γένει κοινωνικού και πνευματικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Εκφράζουμε ολόθερμες ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέδραμαν στην εξασφάλιση των απαραιτήτων προϋποθέσεων ασφαλείας και ποιότητος για την διαμονή και την ψυχαγωγία των νεαρών κατασκηνωτών και κατασκηνωτριών, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους ή και ενισχύοντας οικονομικώς την προσπάθειά μας για τον προαναφερθέντα σκοπό. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε: τις Ιερές Μονές Μεγάλου Σπηλαίου, Αγίας Λαύρας και Παμμεγίστων Ταξιαρχών, τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβύτερο π. Δημήτριο Ταρσινό, την COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ, την HELLENIC NATURAL PRODUCTS Γ. ΔΟΥΣΚΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., την Β. Μουστής Ο.Ε.Ε., τον κ. Σάκη Ανδριανόπουλο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της HELESI S.A., τον κ. Χαράλαμπο Κοττά, Φαρμακοποιό, τον κ. Σωτήριο Μπαϊνέτα – Νωπά και Κατεψυγμένα Προϊόντα, τον κ. Φώτη Χρυσανθόπουλο, Πτηνοτρόφο – Έμπορο Αυγών, τον κ. Ιωάννη Αποστολίδη – Αποστολίδης Cash & Carry, την TATA HELLAS Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. Ariston Group Agency, την IQ SOLAR Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε., τον κ. Κωνσταντίνο Παπαπαναγιώτου – KALAVRITA CAYON HOTEL, τον κ. Μιλτιάδη Αλεξόπουλο, την EMUSCLE, τα Super Markets: ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΓΑΛΑΞΙΑΣ,MARKET IN και AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, τον κ. Σπήλιο Γιούπη, την ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Γ. & ΣIA O.E. (συνεργάτης JUMBO), το Αρτοποιείο Ξυλόφουρνος Ξυνός – Αποστολόπουλος, τους κ.κ. Δημήτριο και Νικόλαο Μαρκόπουλο – Διαγνωστικό Κέντρο Μικροβιολογικό Εργαστήριο, τον κ.  Κωνσταντίνο Φιλιππόπουλο, την ΔΙΑΚΑΚΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ Α.Ε., την Αλιμπινίσης Άρτος & Ζύμη ΑΒΕΕ, την FRONERI Ο.Ε., τον κ. Γεώργιο Λάγαρη, Πρόεδρο του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Κεραυνός Αιγίου, το Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, την ΑΝΤΑΙΟΣ Α.Ε., τον κ. Παναγιώτη Δημόπουλο – XYLERGON, το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ, την ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ, την Life Guard Hellas, το Food CornerΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ Dining –  Catering – Experience και το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Τη συνολική διεκπεραίωση της ιδιαίτερα απαιτητικής γραφειοκρατικής διαδικασίας με σκοπό την άρτια διοργάνωση και τον συντονισμό πάντων των ανωτέρω ανέλαβε επιτυχώς η κ. Γεωργία Τσουκαλά, προς την οποία οφείλονται θερμότατες ευχαριστίες.

Η υποδειγματική λειτουργία των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αποτελεί προϊόν της διαρκούς πατρικής μέριμνας του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Ιερωνύμου για τον εμπλουτισμό του πολύπλευρου ποιμαντικού έργου, το οποίο επιτελείται με σκοπό την καλλιέργεια του χριστιανικού ήθους του ευσεβούς λαού και ιδιαιτέρως των νεαρών μελών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η διάπλαση της προσωπικότητας των οποίων συνιστά βασική προτεραιότητα.

Κατά τη διάρκεια των κατασκηνωτικών περιόδων, οι νέοι μας αποκομίζουν πολύτιμα εμπειρικά διδάγματα, γίνονται πιο υπεύθυνοι, κοινωνικοποιούνται και μαθαίνουν να συνεργάζονται και να διακονούν τον διπλανό τους. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αποκτούν πνευματικές και λειτουργικές εμπειρίες, μαθαίνουν να προσεύχονται και να δέχονται τον σπόρο του Θείου Λόγου, ώστε μεγαλώνοντας να έχουν τον Χριστό οδηγό των επιλογών, των έργων και του τρόπου ζωής τους.

Ως εκ τούτου, ευχόμεθα ο Δωρεοδότης Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να επιδαψιλεύει προς άπαντες τους προαναφερθέντες πλούσια τη χάρη Του και το μέγα Αυτού έλεος, ευλογώντας τα έργα και τη ζωή τους.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως