Ευχαριστήριες και συγχαρητήριες ευχές για τη συνδρομή στη λειτουργία των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, διά του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, με αφορμή τη λήξη των κατασκηνωτικών περιόδων, όπου συμμετείχαν περισσότερα από εκατό νεαρά μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας, δοξάζει και ευχαριστεί τον Τριαδικό Θεό για την ευόδωση των προσπαθειών που καταβλήθηκαν σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και μέλη της Εκκλησίας μας, προκειμένου να καλλιεργήσουμε στους νέους και τις νέες μας τις χριστιανικές αξίες της αγάπης, του σεβασμού, της αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης, μέσω της βιωματικής συμμετοχής τους στις συλλογικές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Αρχικώς ευχαριστούμε τους Υπευθύνους, τους Αρχηγούς, τους Ομαδάρχες και τις Ομαδάρχισσες, τους Βοηθούς, τον Ιατρό, την Κοινωνική Λειτουργό και τις Νοσηλεύτριες, καθώς και τους Εθελοντές και τις Εθελόντριες, οι οποίοι, με την ευχή και την πατρική ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ιερωνύμου, ανέλαβαν με ιδιαίτερο ζήλο τον συντονισμό των κατασκηνωτικών δράσεων και μερίμνησαν με υπευθυνότητα για την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος.

Ειδικότερα, για την κατασκηνωτική περίοδο των αγοριών, ευχαριστούμε θερμά τους: Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Λιακόπουλο, Αρχηγό της κατασκηνωτικής περιόδου, κ. Δημήτριο Ζήσιμο, κ. Δαμιανό Γ. Σταυρίδη, κ. Νικόλαο Ταρσινό, κ. Χρήστο Γιαννόπουλο, κ. Δημήτριο Λιακόπουλο, κ.κ. Ανδρέα και Γεώργιο Φειδάκη, κ. Όθωνα Γεωργόπουλο, κ. Ηλία Ρόζο, κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, κ. Μιχαήλ Άγγελο Σαρρή, κ. Κωνσταντίνο Ραμπαβίλα, κ. Γεώργιο Γεωργίου, κ. Αθανάσιο Λυκουργιώτη, κ. Κωνσταντίνο Σακελλαρίου (Ομαδάρχες, Βοηθοί Ομαδαρχών). Για την κατασκηνωτική περίοδο των κοριτσιών, ευχαριστούμε θερμά τους: Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Πετρόπουλο, Πνευματικό Υπεύθυνο της κατασκηνωτικής περιόδου, κ. Παναγιώτα Μιχαλίτση – Παπαδημητρίου (Αρχηγό), κ. Κλεοπάτρα Νταλλή, κ. Χαρά Μαμάκη και κ. Ζαμπία Μπραουδάκη (Συμβούλους), κ. Παναγιώτα Κοκκινοπούλου, κ. Άρτεμη-Μαρία Οικονόμου, κ. Εμμέλεια Πετροπούλου, κ. Μαρία Καρβέλα, κ. Μαρινίνα Δάρα, κ. Ουρανία Ραμπαβίλα, κ. Μαρία Ξένου, κ. Αμαλία Ψυχογιάννη, κ. Βασιλική Λιακοπούλου, κ. Αντιόπη Πετροπούλου, κ. Αγγελική Κόλλια και κ. Ευγενία Βαρβία (Ομαδάρχισσες και Βοηθοί), ενώ ευχαριστίες εκφράζουμε και προς: την πρεσβυτέρα Χριστίνα Ταρσινού-Λιακοπούλου, η οποία ανέλαβε και κατά τις δύο κατασκηνωτικές περιόδους τον συντονισμό λειτουργίας της κουζίνας, με τις συνεργάτιδές της κ. Παναγιώτα Φιλιππακοπούλου, κ. Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου, κ. Ευσταθία Πετράκου, κ. Χριστίνα Μέξα και κ. Καλλιρρόη Γκοτσοπούλου. Επίσης ευχαριστούμε ενθέρμως και την κ. Γεωργία Τσουκαλά, η οποία ανέλαβε τη συνολική διεκπεραίωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας, με σκοπό την άρτια διοργάνωση και τον συντονισμό των κατασκηνωτικών περιόδων.

Εκ βάθους καρδίας ευχαριστούμε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ Βενιανάκη, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως, τους Πανοσιολογιωτάτους Αρχιμανδρίτες π. Ευσέβιο Σπανό, π. Καλλίνικο Αποστολόπουλο και π. Ιερόθεο Παπαθανασίου, Καθηγουμένους των Ιερών Μονών Αγίας Λαύρας, Μεγάλου Σπηλαίου και Παμμεγίστων Ταξιαρχών αντίστοιχα, τους Αιδεσιμολογιωτάτους Πρωτοπρεσβυτέρους π. Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Καλαβρύτων, και π. Χρήστο Μπίρμπα, Αρχιερατικό Επίτροπο Καλαβρύτων, καθώς και τους Προέδρους και τα Μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ενοριακών Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, για την εν γένει συνδρομή και συνεργασία τους με σκοπό την άρτια λειτουργία της κατασκηνώσεως.

Επιπροσθέτως, εκφράζουμε ολόψυχες ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπο Μπονάνο και τους συνεργάτες τους, τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων κ. Ανδρέα Δημητρόπουλο για την πολύτιμη συνεργασία και την παντοειδή στήριξη την οποία μας παρείχαν, ενώ ευχαριστούμε και τον κ. Νικόλαο Κυριαζή, Δημοσιογράφο της ιστοσελίδας ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – NEWS, για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του σχετικά με την προβολή της εν λόγω δράσεως, καθώς και του εν γένει κοινωνικού και πνευματικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Εκφράζουμε ολόθερμες ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέδραμαν στην εξασφάλιση των απαραιτήτων προϋποθέσεων ασφαλείας και ποιότητος για την διαμονή και την ψυχαγωγία των νεαρών κατασκηνωτών και κατασκηνωτριών, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους ή και ενισχύοντας οικονομικώς την προσπάθειά μας για τον προαναφερθέντα σκοπό. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε: τις Ιερές Μονές Αγίας Λαύρας, Μεγάλου Σπηλαίου και Παμμεγίστων Ταξιαρχών, τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβύτερο π. Δημήτριο Ταρσινό, την ΤΙΤΑΝ Α.Ε. Τσιμέντων, την COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ, την ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Β.Ε.Ε., τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ, την «ΚΡΙΝΟΣ» Ι. Κ. Αναστασόπουλος & Υιός Α.Ε., την Β. Μουστής Ο.Ε.Ε., τον κ. Χαράλαμπο Κοττά, Φαρμακοποιό, τον κ. Σωτήριο Μπαϊνέτα – Νωπά και Κατεψυγμένα Προϊόντα, τον κ. Φώτη Χρυσανθόπουλο, Πτηνοτρόφο – Έμπορο Αυγών, την κ. Χρυσούλα Παλαιολογοπούλου – ΟΠΤΙΚΑ ΠΑΝ. ΚΟΤΤΑΣ, τον Οίκο Γάμου ΒΑΡΒΙΑ, τα Super Markets: ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΓΑΛΑΞΙΑΣ, MARKET IN και AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, τον κ. Σπήλιο Γιούπη – Χαρτικά-Απορρυπαντικά (Διακοπτό), τον κ. Μιλτιάδη Αλεξόπουλο – Μαναβική (Διακοπτό), το Αρτοποιείο Ξυλόφουρνος Ξυνός – Αποστολόπουλος, την FRONERI Ο.Ε., το Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, την ΑΝΤΑΙΟΣ Α.Ε., τον κ. Παναγιώτη Δημόπουλο – XYLERGON, το ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ, το ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΑΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣ, την Life Guard Hellas, το Food Corner ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ και το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Η υποδειγματική λειτουργία των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αποτελεί προϊόν της διαρκούς πατρικής μέριμνας του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Ιερωνύμου για τον εμπλουτισμό του πολύπλευρου ποιμαντικού έργου, το οποίο επιτελείται με σκοπό την καλλιέργεια του χριστιανικού ήθους του ευσεβούς λαού και ιδιαιτέρως των νεαρών μελών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η διάπλαση της προσωπικότητας των οποίων συνιστά βασική προτεραιότητα.

Κατά τη διάρκεια των κατασκηνωτικών περιόδων, οι νέοι μας αποκομίζουν πολύτιμα εμπειρικά διδάγματα, γίνονται πιο υπεύθυνοι, κοινωνικοποιούνται και μαθαίνουν να συνεργάζονται και να διακονούν τον διπλανό τους. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αποκτούν πνευματικές και λειτουργικές εμπειρίες, μαθαίνουν να προσεύχονται και να δέχονται τον σπόρο του Θείου Λόγου, ώστε μεγαλώνοντας να έχουν τον Χριστό οδηγό των επιλογών, των έργων και του τρόπου ζωής τους.

Ως εκ τούτου, ευχόμεθα ο Δωρεοδότης Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να επιδαψιλεύει προς άπαντες τους προαναφερθέντες πλούσια τη χάρη Του και το μέγα Αυτού έλεος, ευλογώντας τα έργα και τη ζωή τους.