Ευγνωμοσύνη!

Να είστε ευγνώµονες τούτες τις γιορτές ! 

Ευγνωµοσύνη να νιώθετε για όλα τα καλά στην ζωή σας  και να το δείχνετε χαµογελώντας σε κάθε συνάνθρωπό σας αλλά και στέλνοντας προσευχή στον Θεό !

Να λέτε:

Είµαι ευγνώµων  που ξύπνησα και σήµερα και χω τη δυνατότητα να προχωρήσω στη ζωή µου ! Να ονειρευτώ και να δηµιουργήσω !

Είµαι ευγνώµων  για την υγεία και την αγάπη που χω στη ζωή µου  ! Μεγάλο πράγµα αυτά τα δυο συστατικά κι ας τα θεωρούµε δεδοµένα ! Αυτά µας δίνουν δύναµη …Ζωή !

Είµαι ευγνώµων που σαι δίπλα µου …Φίλε…Εραστή …Άνδρα …Γυναίκα …Παιδί … Γονιέ…µου ! Θα  στο ανταποδώσω µ ‘ αγάπη και τρυφερότητα …µε προστασία στις δύσκολες στιγµές …θα µαι Εκεί για σένα !

Είµαι ευγνώµων για τις στιγµές της Ευτυχίας  …λίγες ή πολλές …δε βάζω ζύγι …µόνο  Σ’ ευχαριστώ ! Γιατί  σε κατάσταση ευδαιµονίας  ο άνθρωπος φεύγει για λίγο έστω από την σάρκα και γίνεται Θεός ! ∆ε το λές κι εύκολο και καθηµερινό αυτό ! ∆ώρο ανεκτίµητο είναι ! Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο  να λέτε :

  Σ’ ευχαριστώ που µ αξίωσες να την ζήσω … στο κλάµα ενός νεογέννητου µωρού ,στο « κρεββάτι»  του παθιασµένου Έρωτα , στην γλυκήτητα και θαλπωρή της Αγάπης , στην επιτυχία στον τοµέα της εργασίας …

Σ’ ευχαριστώ !

 Την ευγνωµοσύνη µου θα στην δείξω ακόµα και στις δύσκολες στιγµές που ήρθαν στον δρόµο µου ! Υπάρχει λόγος που ρχονται κι αυτές ! ∆ίχως πάθηµα λένε οι γηραιότεροι δεν υπάρχει µάθηµα !

Σ ‘ ευχαριστώ για τις ατυχίες και τις απογοητεύ-σεις …

Για τους αγνώµονες …τους άπιστους…τους ζηλόφθονες…τους  κακεντρεχείς !  Μ’ ατσάλωσαν και µ  έκαναν ν αναγνωρίζω πιό εύκολα  και να τιµώ δίχως καµιά βαρυγκοµιά την ανιδιοτελή  Αγάπη  !

Σ ‘ ευχαριστώ  ακόµα και για τις αρρώστιες και τον θάνατο … που ξεσκίζουν τα σωθικά κι αυτού που τις βιώνει και των γύρω του  ! Σ’ ευχαριστώ για την στιγµή του υπέρτατου πόνου … γιατί τότε η ανάγκη για ζωή γεννά την Αθανασία ! 

Σας φαίνεται δύσκολο όλ’ αυτό έτσι δεν είναι ; Μα και βέβαια είναι ! Αλλά είναι …Ζωή …και πάλλεται και δονείται …κι είναι λεία κι αιχµηρή παράλληλα …κι είναι Ενέργεια που τα πάντα κινεί !

Το µεγαλύτερο ∆ώρο µας έχει δοθεί  και πρέπει ευγνωµοσύνη να χρωστάµε ! 

Αγαπήστε … Αγκαλιάστε …Βοηθήστε ..

∆είξτε ευγνωµοσύνη µε κάθε τρόπο  ! 

Θα σας ευχηθώ Καλές γιορτές µ όλη µου την ψυχή  κι ελπίζω παρά τις δυσκολίες που κάθε σπίτι αντιµετωπίζει  να βρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστούν ! 

Μακάρι το 2020 να φέρει πολλές χαρές κι ελάχιστες λύπες !

Αγγέλα Παπαβασιλοπούλου

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”