Εργατικό Κέντρο Αιγίου – Προετοιμάζονται για την 24ωρη απεργία στις 9 Νοεμβρίου

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 Σύσκεψη Σωματείων και Φορέων της Αιγιάλειας μετά από πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου Αιγίου με θέμα συζήτησης : «Συντονισμός για την 24/ωρη Απεργία στις 9 Νοεμβρίου 2022».

Στη Σύσκεψη συμμετείχαν από τη Δύναμη του Ε.Κ. Αιγίου τα Σωματεία:

Ένωση Χειριστών Βοηθών Εσκαπτικτών & Ανυψωτικών, Ηλεκτροκίνητων, Φορτικών Μηχανημάτων Παντός Τύπου Περιφέρειας Αιγιαλείας, Σωματείο Εργαζομένων στις Επισιτιστικές Επιχειρήσεις & στα Τουριστικά Επαγγέλματα Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Σωματείο Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας, Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Αιγίου, Σωματείο Εργατοϋπαλληλικού Προσωπικού της εταιρείας Γ. Καλλιμάνης Α.Ε., Σωματείο Καθαριστών & Καθαριστριών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος – Παράρτημα Αιγίου (ΣΥΕΤΕ), Σωματείο Εργαζομένων ΑΥΡΑ 3Ε Αιγίου, Σωματείο Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ Αιγίου).

Ενώ από τους Φορείς της Αιγιάλειας συμμετείχαν οι:

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, η Β’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αιγίου ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ, ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αιγιαλείας, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (Παράρτημα Αιγίου) και η Οργάνωση Μελών Αιγίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας.

O Πρόεδρος του Ε.Κ.Α. Πάνος Γεωργόπουλος

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α. Πάνος Γεωργόπουλος ανέδειξε για ακόμη μια φορά τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κόσμο όπως η ακρίβεια των προϊόντων, η αύξηση του κόστους ενέργειας, η Ανεργία που μαστίζει την περιοχή, η υποβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας και εξέφρασε την αντίθεση του σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης  που αφορά τις Δημοτικές Υπηρεσίες. Στη συνέχεια κάλεσε όλα τα Σωματεία και τους Φορείς να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 9 Νοέμβρη στα Ψηλά Αλώνια στις 10:30 το πρωί.

Επίσης για ακόμη μια φορά ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Α. απεύθυνε ενωτικό κάλεσμα σε όλους, μιας και τα προβλήματα είναι κοινά και πέφτουν στις πλάτες όλων μας ανεξαρτήτου χρώματος, κόμματος και ιδιότητας.

Στη Σύσκεψη τοποθετήθηκαν με ομιλίες οι:

Ο Αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Α. και Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΑΥΡΑ 3Ε Αιγίου Σταύρος Λειβαδίτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας Ανδρέας Τριανταφύλλης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη, η Πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Αχαΐας Κατερίνα Δημουλά, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας Δημήτρης Ντερντές, ο Έφορος του Ε.Κ.Α. και Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Επισιτιστικές Επιχειρήσεις και στα Τουριστικά Επαγγέλματα Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Κώστας Γιάχος, η Ταμίας του Ε.Κ.Α. και Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας Μαρία Κοντεσοπούλου, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συλλόγου Πολυτέκνων Αιγιαλείας Θεόδωρος Κακός και Βαγγέλης Κουτρουμπέλης, και ο Αν/της Γραμματέας του Ε.Κ.Α. και Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΑΣ (ΕΒΟ –ΠΥΡΚΑΛ) Αιγίου Γιώργος Σαζακλής, ενώ το Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Αιγίου Κώστας Καλαντζόπουλος διάβασε και κατέθεσε στους συμμετέχοντες το κάλεσμα του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου για την απεργία της 9ης Νοεμβρίου.

Η σύσκεψη υιοθέτησε την πρόταση του Προέδρου του Ε.Κ. Αιγίου για δυναμική κινητοποίηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 10:30 το πρωί στα Ψηλά Αλώνια.

Η Απόφαση της Σύσκεψης αναμένεται να επικυρωθεί και από τη σύγκληση του Δ.Σ. του Ε.Κ. Αιγίου, αύριο Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022.