Εργατικό Κέντρο Αιγίου: “Η πρώτη ΜΑΗ αποτελεί ημέρα ΟΡΟΣΗΜΟ των Αγώνων των εργαζομένων σε παγκόσμιο επίπεδο”

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αιγίου την ημέρα της Πρωτομαγιάς αποτίει φόρο Τιμής στους Αγώνες και τους Νεκρούς της εργατικής τάξης.

Η πρώτη ΜΑΗ αποτελεί ημέρα ΟΡΟΣΗΜΟ των Αγώνων των εργαζομένων σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ημέρα τιμής και όρκου για συνεχή αγώνα για την προστασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού στην εργασία, την υγεία, την παιδεία, τη δημοκρατία, την αξιοκρατία, την ισοτιμία, το κοινωνικό κράτος, την Ανάπτυξη, την ευημερία και την ΕΙΡΗΝΗ.

Τώρα εν έτει 2020, ζούμε μια πρωτόγνωρη κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊου. Στην Ελλάδα γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες του ηρωικού αγώνα που δίνουν οι γιατροί οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Νοσοκομείων, στα φαρμακεία, στα Σούπερ Mάρκετ, οι Υπάλληλοι διανομείς και οι εργαζόμενοι στους ανταποδοτικούς τομείς των ΟΤΑ. Όλους αυτούς που αποτελούν την άμυνα μας απέναντι στην πανδημία, τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, τους ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕ, τους ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ. Το Ε.Κ.Αιγίου και τα Σωματεία Μέλη μας, δίναμε και δίνουμε τον Αγώνα για την προστασία του κοινωνικού Κράτους, της Δημόσιας Υγείας, της Δημόσιας Παιδείας, της Εργασίας και στηρίζαμε και στηρίζουμε  όλους τους εργαζόμενους που τώρα η κυβέρνηση θεωρεί ήρωες αλλά πριν λίγους μήνες τους θεωρούσε περιττούς και απαιτούσε την απόλυσή τους.

Η απαξιωτική ανακοίνωση της κυβέρνησης για την εργατική Πρωτομαγιά, μας βρίσκει αντίθετους. Το κοινό αίσθημα δεν το προκαλούν οι εκδηλώσεις τιμής στους νεκρούς της εργατικής τάξης με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων, ούτε προκαλεί το κοινό αίσθημα η περιφορά της Ιεράς εικόνας της Παναγίας Τρυπητής στην εορτή της Πολιούχου του Αιγίου. Κανένα από αυτά τα δύο δεν είναι απειλή. Απειλή για το λαό είναι η προβληματική ακοή και αντίληψη της κυβέρνησης, όπως και πρόκληση για το δημόσιο αίσθημα είναι ο συνωστισμός στο Μαξίμου με την μπάντα και τον Πρωθυπουργό χωρίς καμία προφύλαξη.

«ΑΙΔΩΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ»

Η εργατική τάξη, θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της και δεν θα επιτρέψει να γίνει το εξιλαστήριο θύμα.

Δυναμώνοντας τους μαζικούς αγώνες της εργατικής τάξης ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Κατάργηση τώρα όλων των αντεργατικών νόμων.
  • Έμπρακτη στήριξη του ΕΣΥ.
  • Διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα των Οργανισμών και Επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και καμία κατάσχεση.
  • Για όσους πλήττονται:

-Αναστολή όλων των πληρωμών προς Τράπεζες, Δημόσια ταμεία, Δημοτικά τέλη.

-Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, επικοινωνίας.

  • Κατάργηση των Π.Ν.Π. που τροποποιούν τις σχέσεις εργασίας και προβλέπουν ελαστικές μορφές εργασίας (εκ περιτροπής εργασία, τηλεργασία, αναστολή συμβάσεων εργασίας).
  • Λήψη μέτρων προστασίας και στήριξης των θέσεων εργασίας. με επιδότηση του μισθού στο 60% μέχρι την επιστροφή στην κανονικότητα από χρηματοδότηση της Ε Ε.
  • Στήριξη στους μακροχρόνια Ανέργους με 2,3,4,5 και παραπάνω χρόνια ανεργίας και προγράμματα επανένταξής τους στην εργασία.

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αιγίου καλεί τους εργαζόμενους τους συνταξιούχους τους φοιτητές τη νεολαία να τιμήσουν την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ δυναμώνοντας τους Αγώνες ενάντια στη πολιτική ανεργίας των απολύσεων της φτώχειας της εκμετάλλευσης της διάλυσης και του ξεπουλήματος της Δημόσιας  Περιουσίας, Υγείας – Παιδείας, ενάντια στους περιορισμούς και απαγορεύσεις των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Την ημέρα της Πρωτομαγιάς δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συγκέντρωση λόγω της έκτακτης κατάστασης.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 Η Διοίκηση του Ε.Κ. Αιγίου