Εργαστήρια εκπαίδευσης για τον ρόλο της συνηγορίας και των  δικαιωμάτων ασθενών

Εάν εργάζεστε ως  επαγγελματίας υγείας

 (ιατρός, νοσηλευτής, κοινωνικός λειτουργός, φυσιοθεραπευτής, ψυχολόγος κ.α) 

 και  ανήκετε  σε:

α) ΜΚΟ/Συλλόγους ασθενών και χρονίως πασχόντων, 

β) Δημόσιες δομές υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΤΟΜΥ κ.α.) για τις περιοχές των Νομών Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας (Πάτρα, Αίγιο, Καλάβρυτα, Δυτική Αχαΐα, Αγρίνιο)  

ή είστε  φροντιστής ηλικιωμένου ατόμου με άνοια ή άλλων χρόνιων παθήσεων.

Τότε η γνώση για τα δικαιώματα των ασθενών και τον ρόλο της συνηγορίας  είναι σίγουρα χρήσιμη για εσάς.

Το έργο  Ε-ΤΑΛΩΣ: ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΙΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΤΟΥΣ, που υλοποιείται  στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία-Φροντίζω και εταίρο το Ελληνικό Δίκτυο Καταγμάτων Ευθραυστότητας (FFN GR), διοργανώνουν
εκπαιδευτικά εργαστήρια  για την προάσπιση των δικαιωμάτων στο χώρο της υγείας, με σκοπό την ενημέρωση για τα δικαιώματα ασθενών στο χώρο της υγείας  καθώς και το ρόλο της συνηγορίας για τους επαγγελματίες υγείας.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά στα πλαίσια τριών συναντήσεων, ως εξής:

  • Τρίτη 09/11/2021, με δυνατότητα επιλογής πρωινού ή απογευματινού τμήματος:

      Πρωινό τμήμα 13:00-14:30 ή Απογευματινό τμήμα 15:30-17:00.

2) Τετάρτη 10/11/2021,  με δυνατότητα επιλογής πρωινού ή απογευματινού τμήματος:

     Πρωινό τμήμα 13:00-14:30 ή Απογευματινό τμήμα 15:30-17:00.

3)  Πέμπτη 11/11/2021, ώρα 15:30-17:00

Θεματικές ανά ημέρα:
1) Τρίτη 09/11/2021 (πρωινό ή απογευματινό τμήμα): Συλλογικά δικαιώματα ασθενών σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Χάρτα Δικαιωμάτων.

2)Τετάρτη 10/11/2021 (πρωινό ή απογευματινό τμήμα):  Ατομικά δικαιώματα ασθενών σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Χάρτα Δικαιωμάτων.

3) Πέμπτη 11/11/2021:  Ανοιχτή συζήτηση ως προς την διαδικασία προάσπισης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ασθενών.

Κατά την διάρκεια της 3ης συνάντησης  οι σύλλογοι ασθενών και οι φροντιστές / ηλικιωμένοι θα έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν αιτήσεις/καταγγελίες προς διερεύνηση από το Γραφείο Συνηγορίας.

Τα αιτήματα συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά, με τη συμπλήρωση σχετικής φόρμας, η οποία είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο https://forms.office.com/r/LGMTqh8vYH. 

Πληροφορίες παρέχονται στο γραφείο του Φορέα Υλοποίησης Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία-«ΦΡΟΝΤΙΖΩ και στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2610240242.

Το έργο «e-TAΛΩΣ: Μηχανισμοί συνηγορίας ηλικιωμένων ασθενών με χρόνιες παθήσεις και των φροντιστών τους» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία-«ΦΡΟΝΤΙΖΩ»  και εταίρο το Ελληνικό Δίκτυο Καταγμάτων Ευθραυστότητας-FFN GR

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr