Επιτυχημένη η γιορτή σταφίδας στο Γρηγόρι Αιγιαλείας

Γνωστή πέρα από τα στενά γεωγραφικά όρια του χωριού και της Αιγιάλειας

Πολύ επιτυχημένη η Κεντρική Εκδήλωση του φετινού Φεστιβάλ Σταφίδας στο Γρηγόρι Αιγιαλείας, από πλευράς περιεχομένου και προσέλευσης κοινού, που διοργάνωσε για 22η συνεχή χρονιά ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Γρηγόρι «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ» την Παρασκευή 14 Ιουλίου.

Η γιορτή ξεκίνησε με το 18ο Ελληνικό παραδοσιακό χορευτικό πανόραμα, στην πλατεία του χωριού Γρηγόρι. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι χορευτικοί όμιλοι της Πανηπειρώτικης Αδελφότητας Αιγιάλειας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέμενης «η Ένωση», οι οποίοι παρουσίασαν χορούς από διάφορα μέρη του Ελληνισμού, με παραδοσιακές ενδυμασίες και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που παραβρέθηκε.

Στη συνέχεια, ο Σύλλογος πραγματοποίησε απονομές αναμνηστικών διπλωμάτων συμμετοχής και δώρων στους υπεύθυνους των Χορευτικών Ομίλων όπως: για την Πανηπειρώτικη Αδελφότητας Αιγιάλειας στην Πρόεδρο κα Ειρήνη Γκόγκου και για τον Πολιτιστικό Συλλόγο Τέμενης «η Ένωση» στον Αντιπρόεδρο κο Μακρή Δημήτριο.

Ακολούθησε δημοτικό και λαϊκό γλέντι και χορός για όλους, το οποίο κράτησε κυριολεκτικά μέχρι το πρωί, με μουσική από ορχήστρα με τους Τάσο Φραγκούλη, Άγγελο Σαμαντά, Έλενα Γεωργαντά.

Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησαν:

  • η 5η έκθεση γεωργικών μηχανημάτων-εργαλείων, στην οποία συμμετείχαν με πολλά και ενδιαφέροντα εκθέματα, η Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών, ο Γεωργίου Αργύριος, η Παπαθανασίου Τριανταφυλλιά
  • έκθεση έργων τέχνης, στην οποία συμμετείχαν με πολύ αξιόλογα έργα τους οι κες Μιχαλοπούλου Γεωργία του Παύλου και Μιχαλοπούλου Ελένη του Μιχαήλ από το χωριό Γρηγόρι
  • έκθεση παραδοσιακών προϊόντων, με εκθέτη τον παραγωγό κο Παπαηλιόπουλο Νικόλαο

Ο Σύλλογος πραγματοποίησε απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων συμμετοχής σε όλους τους ανωτέρω εκθέτες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αιδεσιμότατος π. Χαράλαμπος Γκίκας Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Γρηγορίου Γρηγόρι, ο Παναγόπουλος Αθανάσιος Δήμαρχος Αιγιάλειας, Μπούνιας Δημήτριος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας, Κυριακόπουλος Μιχαήλ Αντιδήμαρχος Δυτικής Αιγιάλειας, Γιοβάς Γεώργιος Αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας, Νταβλούρος Αθανάσιος πρώην Βουλευτής Αχαΐας, Αγγελόπουλος Αθανάσιος πρώην Αντιδήμαρχος Συμπολιτείας, Πριόβολος Χαράλαμπος από το Δασαρχείο Αιγίου, Κυριακόπουλος Σταύρος και Καραμάνης Νικόλαος με την Πανηπειρώτικη Αδελφότητα Αιγιάλειας, Κωνσταντάκος Στράτος τ. Διευθυντής Αγροφυλακής και τ. Διευθυντής Υπουργείου Μεταφορών, Μιχαλόπουλος Φίλιππος του Παναγιώτη, Δαράτος Κωνσταντίνος, Χρυσανθόπουλος Ανδρέας Πρόεδρος της Τ.Κ. Γρηγόρι, οι κάτοικοι του χωριού και πολλοί επισκέπτες.

Ο Σύλλογος Γρηγόρι «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ» προσέφερε στους επισκέπτες συσκευασμένη σταφίδα που ήταν προσφορά της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών Α.Ε.Σ. Α.Ε.

Καθώς τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου, η φετινή Κεντρική Εκδήλωση διοργανώθηκε με την συνεργασία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας και κατοίκων του χωριού Γρηγόρι, συνεργασία στην οποία απέδωσε και την μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακόπουλος Γρηγόριος ευχαριστεί θερμά, για την εξαιρετική και τόσο αποτελεσματική συνεργασία, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου δηλαδή,Νικολόπουλο Γρηγόριο αντιπρόεδρο, Μιχαλόπουλο Σταύρο Γεν. Γραμματέα, Μοιραλιώτη Δημήτριο Ταμία και τα μέλη: Μοιραλιώτη Χρήστο, Λαίνη Παντελή και Φαρμακόπουλο Γεώργιο, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αιδεσιμότατο π. Χαράλαμπο Γκίκα, Δημητρίου Τηλέκλητο, Χρυσανθόπουλο Κων/νο, Παπαγιαννακόπουλο Σπύρο καθώς και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χρυσανθόπουλο Ανδρέα. Εύχεται δε οι λαμπρές ημέρες πολιτισμού να συνεχίσουν στο Γρηγόρι Αιγίου, για την περεταίρω ανάδειξη αυτού του τόσο σημαντικού προϊόντος της σταφίδας, την προβολή της περιοχής μας και την πολιτιστική της ανάπτυξη, καθώς και για την ψυχαγωγία και ευχαρίστηση των κατοίκων και επισκεπτών.

Πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά και οι αριθμοί που κέρδισαν τα δώρα είναι οι εξής: 857, 863, 1334, 847, 1751, 1415, 1462, 1440, 641, 691, 1753, 3, 4, 71, 1681, 1767, 1617, 1776, 76, 1416, 22, 1762, 52, 1438, 1629, 1274, 1672, 1139, 852, 1499, 1688, 1703, 692, 811, 801, 659, 1143, 1484, 1196, 1224, 1249, 1732, 1780, 676, 1717. Τηλ. Επικοινωνίας για την παραλαβή των δώρων: 2691094364, 2691061469, υπεύθυνος: κ. Νικολόπουλος Γρηγόριος.

Το Δ.Σ. του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Γρηγόρι Αιγιαλείας «O Άγιος Γρηγόριος» ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν και όσους παρευρέθηκαν που ο καθένας με τον τρόπο του στήριξε την Κεντρική Εκδήλωση του φετινού επιτυχημένου, κατά κοινή ομολογία, 22ο Φεστιβάλ Σταφίδας 2017.

Επίσης ευχαριστεί:

  • τους χορευτικούς ομίλους που συμμετείχαν στο 18ο Ελληνικό Παραδοσιακό Χορευτικό Πανόραμα (χορευτές, χοροδιδασκάλους, μέλη Δ.Σ.).
  • τους επισήμους που παρευρέθησαν στην εκδήλωση.
  • την Π.Ε.Σ. για την προσφορά συσκευασμένης σταφίδας.
  • τους χορηγούς που είναι: Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών Α.Ε.Σ. Α.Ε., Μιχαλόπουλος Φίλιππος του Παναγιώτη, Αγροεφόδια Στούμπος Γεώργιος Α.Ε., Κοττάς Χαράλαμπος Φαρμακείο, Σπανός Ανδρέας αλυσίδα ηλεκτρικών welcome stores, Σκαπετοράχης Ανδρέας κάβα ποτών Sangria.
  • Τον χορηγό προϊόντων: κοτόπουλα εξοχής Αμβροσιάδη
  • Τα μέσα Ενημέρωσης για την προβολή των εκδηλώσεων:

Τους ραδιοφωνικούς σταθμούς: Ράδιο Αίγιο, MELLON FM, Φάσμα FM, ALPHA, Σπορ FM, Ράδιο 9.15, ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ, Σκάϊ 89.4, Ρυθμός 94.9 και Μελωδία 100.4.

Τις εφημερίδες: Πρώτη της Αιγιάλειας, Ημερήσιος Αχαΐας, Τύπος της Αιγιάλειας, Τα Νέα της Αιγιάλειας, Φιλόδημος, Αλλαγή, Γνώμη, Πελοπόννησος.

Τις ηλεκτρονικές εφημερίδες: protionline.gr, Filodimos.gr, aigialeiapress.com, Patrasevents.gr, Flashstars.gr, TheBest.gr.

  • Επίσης το κοινό που περιέβαλε με ενδιαφέρον και αγάπη την εκδηλώση.

Τέλος εύχεται σε όλους τους παραγωγούς καλό τρύγο και καλή σοδειά.

 

Ακόμη στο πλαίσιο του 22ου Φεστιβάλ Σταφίδας 2017 προγραμματίζονται, επισκέψεις-ξεναγήσεις τουριστικού και αγροτικού ενδιαφέροντος σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α Δήμου Αιγιάλειας, στο πλαίσιο των ΟΙΝΟΞΕΝΙΩΝ 2017, από 17 έως 27 Αυγούστου, σε κτήματα, λινά, αλώνια της περιοχής του χωριού Γρηγόρι Αιγίου, με σκοπό τη γνωστοποίηση, ανάδειξη και διάδοση της παραγωγής και διάθεσης της μαύρης Σταφίδας, του «φρουτένιου» χρυσού της Αιγιάλειας. Με φροντίδα του Συλλόγου, θα ενημερώνονται επί τόπου οι επισκέπτες για την διατροφική αξία της Σταφίδας, τον τρόπο καλλιέργειας, παραγωγής, τρύγου, αποξήρανσης και διάθεσης. Στους επισκέπτες, με τη φροντίδα του Συλλόγου θα προσφερθεί χλωρή σταφίδα.