Επίσκεψη συμπροέδρου Οικολόγων Πράσινων στο Δημαρχείο Αιγιαλείας

Το Δημαρχείο Αιγιαλείας επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο συμπρόεδρος των Οικολόγων Πρασίνων κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Αχαΐα για σειρά διαδοχικών συναντήσεων.

Τον κ. Πολιτόπουλο και τους συνεργάτες του υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος με τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής κ. Γιώργο Φραγκονικολόπουλο και κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε ανταλλαγή απόψεων κυρίως σχετικά με ζητήματα σωστής και ωφέλιμης αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην προώθηση έργων που σέβονται και προστατεύουν το περιβάλλον και την καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών με το χαμηλότερο κόστος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μεγάλη πρόοδο που σημειώνεται στην Αιγιάλεια στο ζήτημα της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων με τον διπλασιασμό του ποσοστού ανακύκλωσης, τη Μονάδα Διαχείρισης Βιοαποβλήτων αλλά και το σπουδαίο έργο του διυλιστηρίου στον ποταμό Σελινούντα που εδώ και χρόνια περιμένει ακόμα τη χρηματοδότησή του, καίτοι υπάρχουν ανάλογες θετικές διαβεβαιώσεις από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι δύο πλευρές υποσχέθηκαν να υπάρχει ανοιχτή γραμμή για συνεργασία, πάντα στην κατεύθυνση της βέλτιστης αξιοποίησης φυσικών πόρων για την παραγωγή ενέργειας, σε άρρηκτη σύνδεση με την κυκλική οικονομία.