Επίσκεψη Γεωργίου Παπανδρέου στο Δημαρχείο Αιγιαλείας

Σημαντικά ζητήματα του Δήμου Αιγιαλείας που χρήζουν πολιτικής υποστήριξης ώστε να ικανοποιηθούν, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του πρ. πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, το πρωί της Τετάρτης στο Δημαρχείο Αιγιαλείας.

Μέσα από μία στοχευμένη και εποικοδομητική συζήτηση, ο δήμαρχος κατ’αρχάς έθεσε υπόψιν του κ. Παπανδρέου το ομόθυμο αίτημα του Δήμου Αιγιαλείας και όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραμονή της Σχολής Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αίγιο αλλά και την ανάπτυξή του με επιπλέον σχολές. Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε να προσπαθήσει να συντελέσει στον ορισμό ραντεβού με την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως, εμφανίστηκε όμως επιφυλακτικός ως προς το αποτέλεσμα της παρέμβασής του. Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσα από σύγχρονες υποδομές τέθηκε επίσης επί τάπητος, όπως και η χρηματοδότηση του φράγματος Σελινούντα για την οποία αναμένεται εδώ και καιρό την πολυπόθητη απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών. Τέλος ο κ. Καλογερόπουλος ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να συμβάλει στην προώθηση της στήριξης του αιτήματος της συντριπτικής πλειοψηφίας των σταφιδοπαραγωγών και εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας για επιδότηση του αδιάθετου προϊόντος, ώστε να υποστηριχθούν οι αγρότες και η επιβίωσή τους.

Ο κ. Παπανδρέου -και με την ιδιότητά του ως βουλευτής Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ- κατέγραψε τα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος και δεσμεύτηκε για την εξέτασή τους αλλά και για τη συμβολή του στην επίλυσή τους.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αιγιαλείας κ. Γιώργος Ρούσσος και η νομική σύμβουλος του δημάρχου κα Παναγιώτα Παπαδοπούλου.