Καλογερόπουλος: “Η δημοτική αρχή λειτουργεί αποκλειστικά με γνώμονα το συμφέρον των συνδημοτών”

ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Από το γραφείο του Δημάρχου Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλου δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

-“Η Δημοτική Αρχή με τις πρόσφατες αποφάσεις της μέσω της Ε.Π.Ζ. περί της οδού Μητροπόλεως,   απέδειξε ότι λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο προς το συμφέρον των δημοτών, καθώς και ότι διαθέτει και τα απαιτούμενα αντανακλαστικά και την πρόθεση διαλόγου προκειμένου να ανταποκριθεί με τον βέλτιστο τρόπο προς τούτο, μακριά από πρακτικές αδιαλλαξίας, στείρες αντιπαραθέσεις και εμμονικές συμπεριφορές.

Είναι γνωστό ότι η Δημοτική Αρχή εδώ και ενάμισι χρόνο, κλήθηκε λόγω covid από τα θεσμικά όργανα της πολιτείας να ανταποκριθεί και να προσαρμοστεί σε πληθώρα αλλαγών που δεν έχουν προηγούμενο σε όγκο και σε απαιτούμενη ταχύτητα υλοποίησης και εφαρμογής των.

Αναπόφευκτα κατά την πραγμάτωση των επιβεβλημένων αλλαγών αυτών,  δόθηκε μεταξύ άλλων το βάρος στην ασφάλεια , την άνεση αλλά  και την προστασία των συνδημοτών ίσως στο πιο πολυσύχναστο μέρος της πόλης του Αιγίου δηλ. επί της οδού Μητροπόλεως. Όμως, σε  μία ρευστή χρονική συγκυρία κατά την οποία το νομικό πλαίσιο μεταβαλλόταν συνεχώς και διαμορφωνόταν αντίστοιχα η πραγματική κατάσταση, η Δημοτική Αρχή ήταν υποχρεωμένη να επικαιροποιεί τις  αποφάσεις της  ώστε να ανταποκρίνεται επ΄ ωφελεία όλων στα θέματα που κλήθηκε να διαχειριστεί .

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες , η Δημοτική Αρχή έτεινε ευήκοον ούς σε όλες τις συναντήσεις  με τους φορείς και δημότες όταν αυτοί αναφερόντουσαν με τα επιχειρήματα και τους προβληματισμούς τους που ανέκυψαν κατά τις αλλαγές αυτές. Και πάντα τους άκουγε σε πλαίσιο κατανόησης χωρίς αγκυλώσεις και αποκλεισμούς, συμμεριζόμενη τις αγωνίες τους , αλλά αποφεύγοντας να πάρει αποφάσεις εν θερμώ.

Αντίθετα η Δημοτική Αρχή ήταν , είναι και θα είναι κάθετα απέναντι σε αυτούς που επιχείρησαν να εργαλειοποιήσουν τις απόψεις των συνδημοτών μας για ιδιοτελείς σκοπούς και προσωπικά οφέλη και στους λίγους που ταυτίστηκαν μαζί τους.  Όπως επίσης και σε εκβιαστικές συμπεριφορές  και ανοίκειες δηλώσεις που μόνο ιδιωτικές σκοπιμότητες εξυπηρετούν, παρά στην επίλυση των θεμάτων αποβλέπουν.

Γιατί  έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε το κύρος του θεσμού και του Δήμου . Και ο Δήμος είναι το σύνολο των δημοτών”.