Επίβλεψη εργασιών των νέων κτηρίων του Ε.Κ.Α.ΜΕ. από το Δήμαρχο Αιγιάλειας

Αυτοψία στον χώρο όπου κατασκευάζεται το νέο κτίριο του ΕΚΑΜΕ/ΑμΕΑ Αιγίου, στην οδό Κλεισούρας στο Αίγιο, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Λεωνίδα Καράμπελα.

Ο κ. Καλογερόπουλος συνοδευόμενος από τον κ. Καράμπελα δ/ντη τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και συνεργάτες, συναντήθηκε τόσο με τον πρόεδρο του ΕΚΑΜΕ κ. Γιώργο Γκιώνη όσο και με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρεάις κ. Βαγγέλη Χονδρογιάννη, ώστε να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών και για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους. Όπως σημειώθηκε, η ανάδοχος εταιρεία προχωρά κανονικά τις εργασίες με μικρές καθυστερήσεις, έτσι ώστε το έργο να παραδοθεί προς χρήση μέχρι τα Χριστούγεννα του 2022.

Υπενθυμίζεται πως στο έργο που κατασκευάζεται περιλαμβάνονται δύο κτίρια:

1) Το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας, που θα είναι ισόγειο με κεραμοσκεπή, εμβαδού 1.198 τ.μ. με υπόγειο και θα εξυπηρετεί έως 50 εκπαιδευόμενους. Θα περιλαμβάνει χώρους συγκέντρωσης, διοίκησης και περίθαλψης, εργαστήρια και βοηθητικούς χώρους, ενώ στο υπόγειο (ίδιου εμβαδού) θα υπάρχουν αποθήκες, παρασκευαστήρια, λεβητοστάσιο και μηχανοστάσιο.

2) Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, κτίριο ισόγειο με κεραμοσκεπή, εμβαδού 198 τ.μ., στο οποίο θα εξυπηρετούνται 8 εκπαιδευόμενοι και θα περιλαμβάνει καθιστικό, τραπεζαρία, υπνοδωμάτια και βοηθητικούς χώρους.

«Η δημοτική αρχή αποδεικνύει καθημερινά το ενδιαφέρον της για να αποδοθούν στην κοινωνία και τους ανθρώπους της τέτοιου είδους ωφέλιμα έργα, για ευαίσθητη ομάδα συμπολιτών μας. Είμαστε σε εγρήγορση ώστε οποιαδήποτε εμπόδια υπάρξουν, να τα ξεπεράσουμε τάχιστα” σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Καλογερόπουλος.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΜΕ ΑΙΓΙΟΥ

Την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος και ο Δ/ντης της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Λεωνίδας Καράμπελας επισκέφτηκαν τις νέες εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Α.ΜΕ. για να ενημερωθούν για την πορεία των εργασιών.

Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. κ. Γεώργιος Γκιώνης τους ευχαριστεί θερμά για την ευαισθησία, το ενδιαφέρον τόσων χρόνων και την εποικοδομητική συνεργασία. Η ιδιωτική πρωτοβουλία με την αρωγή της πολιτείας μπορεί να επιφέρει σπουδαία αποτελέσματα.