Επέκταση δικτύου κινητής τηλεφωνίας στην Ρακίτα

Στην επέκταση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας στην Ρακίτα προχώρησε COSMOTE, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε η εταιρία στον  Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο,ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών που ζητούσαν ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες επικοινωνίας.

Για την εξέλιξη ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του, δεδομένου ότι σχετική παρέμβαση είχε κάνει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς η επικοινωνία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα των πολιτών, ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές.

«Η επέκταση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και αξιοποίηση της περιοχής, ενισχύοντας την επικοινωνία αλλά και διευκολύνοντας το έργο της πολιτικής προστασίας, για την ασφάλεια του τόπου. Τα τελευταία χρόνια, με τη βελτίωση των τοπικών υποδομών, η Ρακίτα έχει γίνει δημοφιλής επιλογή για παραθερισμό με σημαντική αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, όχι μόνο από την Αχαΐα, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αποτελεί περιοχή ανωτέρου φυσικού κάλλους με μεγάλο αριθμό πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων, δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη της Περιφέρειας» δήλωσε ο κ. Σακελλαρόπουλος.

Σημειώνεται πως η Ρακίτα βρίσκεται  στη δημοτική ενότητα Λεοντίου, στο Δήμο Ερυμάνθου και είναι ένας από τους ορεινούς παραθεριστικούς οικισμούς που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αυξημένη επισκεψιμότητα, λόγω και της βελτίωσης της οδικής πρόσβασης της περιοχής που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αποτελεί τμήμα του ορεινού όγκου του Παναχαϊκού και είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.130 μέτρων. Η οικιστική περιοχή βρίσκεται κάτω από το βουνό, περιτριγυρίζεται από λίμνες και δασικές εκτάσεις. Πρόκειται για έναν τόπο προικισμένο από τη φύση που έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης εφόσον διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις διασύνδεσης και επικοινωνίας με τις γύρω περιοχές.