Ιερώνυμος: «Εύχομαι η νέα χρονιά να μας έχει όλους ενωμένους, όχι μόνο στην πατρίδα μας, αλλά και μέσα στην Εκκλησία»

Εορτή του Αγίου Βασιλείου και η πρώτη του νέου έτους στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας η 1η του ανατέλλοντος έτους 2020, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την κατά σάρκα Περιτομή τού Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού αλλά και τη μνήμη τού εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας Καππαδοκίας.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια επίσημη Δοξολογία επί τη εισόδω εις το νέο έτος, στην οποία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου και με τη συμμετοχή κληρικών τής καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχήθηκε στους τοπικούς άρχοντες (δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας) και στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο φιλάνθρωπος Κύριος Ιησούς Χριστός να ευλογήσει το νέο έτος ώστε να είναι για όλους μας σωτήριο και ειρηνικό.

«Εύχομαι με την Χάρη του Θεού και την ευλογία τού Μεγάλου Βασιλείου η νέα χρονιά να είναι ειρηνική, με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, ώστε να μας έχει όλους ενωμένους, όχι μόνο στην πατρίδα μας αλλά και μέσα στην Εκκλησία για να επιτελούμε το χρέος που έχει αναλάβει ο καθένας από τη μεριά του. Έτσι και μόνο έτσι θα μεγαλύνεται η πατρίδα μας αλλά και θα δοξάζεται το όνομα του Τριαδικού Θεού. Χρόνια πολλά και ευλογημένα!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος ευχήθηκε προς όλους μια καλή και ευλογημένη χρονιά, αναφερόμενος στην ανάγκη ενότητας μεταξύ Κλήρου και λαού στις δύσκολες αυτές μέρες για την χώρα μας. «Πιστεύω ότι, με αφορμή την έλευση του νέου έτους, ήρθε η ώρα να κάνει ο καθένας μας την αυτοκριτική του και να ανακαλύψει τα όποια λάθη έχει τυχόν κάνει. Είναι ευκαιρία να σκεφτούμε ότι το να δίνεις είναι το χαρακτηριστικό της νέας χρονιάς. Όταν μπορούμε να δώσουμε ίσως ανακαλύψουμε μεγαλύτερη χαρά από το να πάρουμε. Όλοι μαζί, συνεργαζόμενοι και απλώνοντας το χέρι ο ένας στον άλλον, μπορούμε να δημιουργήσουμε για την κοινωνία μας, για την πόλη μας, για τα παιδιά μας. Εύχομαι ο καθένας, με τις δικές του δυνάμεις, να κάνει το κάτι παραπάνω ώστε να έχουμε κάθε καλό στην τοπική μας κοινωνία και στην πατρίδα μας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καλογερόπουλος.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Επισκοπικό Μέγαρο, όπου δέχθηκε και αντήλλαξε ευχές με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Αρχών και των φορέων της πόλεως του Αιγίου αλλά και με πλήθος ευσεβών πιστών που προσήλθαν στην Αίθουσα του Θρόνου, η οποία άνοιξε σήμερα τις πύλες της ειδικά για τον σκοπό αυτό.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν έχει επιλεχθεί συλλογή ή η συλλογή έχει διαγραφεί