Εξιχνιάστηκαν 14 κλοπές σε οικίες στην Ηλεία – Δράστης ένας 24χρονος

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δεκατέσσερις  κλοπές , που διαπράχθηκαν φέτος τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, σε περιοχές του Πύργου Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε  βάρος ενός 24χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, προέκυψε ότι ο δράστης ενεργώντας από κοινού με ακόμη έναν συνεργό του που αναζητείται, από τις 13-8-2019 μέχρι και τις 24-9-2019 διέπραξαν συνολικά δεκατέσσερις κλοπές.

Πιο συγκεκριμένα, οι κλοπές διαπράχθηκαν σε οικίες στο Τραγανό, στο Πράσινο, στον Άγιο Ιωάννη, στα Λασταίικα, στα Βυτινέικα και στον Άγιο Γεώργιο Πύργου, από όπου οι δράστες αφαίρεσαν κοσμήματα, φορητό υπολογιστή, δύο κυνηγετικά όπλα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας τουλάχιστον (17.000) ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των (1.200) ευρώ, ενώ παράλληλα προξένησαν και φθορές συνολικής αξίας (5.000) ευρώ.

Οι δράστες επέλεγαν να δρουν κυρίως τις ώρες που απουσίαζαν οι ένοικοι από τις οικίες τους, ενώ διερρήγνυαν τα παράθυρα και τις πόρτες για να εισέλθουν στο εσωτερικό τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 24χρονου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.