Εξεδήμησεν προς Κύριον ο π. Γεώργιος Σαρδελιάνος

Σήμερα το πρωί εξεδήμησε προς Κύριον ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σαρδελιάνος, εφημέριος Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κερπινής Καλαβρύτων.

Ο μακαριστός π. Γεώργιος διεκρίνετο για την ιεροπρέπεια, το ήθος, την εντιμότητα, την πνευματική προσφορά, το αγωνιστικό φρόνημα και την εργατικότητά του, απολαμβάνοντας δικαίως της εκτιμήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου.

Επρόκειτο για έναν ακούραστο, με ψυχικά χαρίσματα και αποθέματα ιερέα, το όνομα του οποίου ήταν γνωστό σε όλη την περιφέρεια των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας, τόσο για την καλοσύνη του όσο και την ποιητική ρήση του λόγου του.

Ο πατήρ Γεώργιος Σαρδελιάνος χειροτονήθηκε Διάκονος στις 17 Μαρτίου 1981 στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας και ένα χρόνο αργότερα Πρεσβύτερος, αναλαμβάνοντας εφημέριος του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κερπινής.

Απόψε, στις 9μ.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καλαβρύτων, θα τελεστεί Αγρυπνία με το σκήνωμά του, ενώ αύριο, Τρίτη 2 Ιουλίου, στις 6μ.μ., θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κερπινής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου (το σκήνωμά του θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 4μ.μ.).

Αιωνία η μνήμη αυτού!

 

EΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ