Εξαρθρώθηκε συμμορία που πραγματοποιούσε οργανωμένη μεταφορά ναρκωτικών από την Αθήνα στην Πάτρα

Συνελήφθησαν τα τέσσερα μέλη της και κατασχέθηκαν περισσότερα από εννέα κιλά κάνναβης

 

Εξαρθρώθηκε, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συμμορία που ενέχονταν σε μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τα τέσσερα μέλη της συμμορίας και συγκεκριμένα τρεις άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 37, 33 και 28 και μια 26χρονη ομοεθνής τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση συμμορίας, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Για τη σύλληψη των δραστών, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, που υλοποιήθηκε από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα τα ξημερώματα, από τα Μέγαρα Αττικής μέχρι και το Ρίο Πατρών, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Ειδικότερα, ομάδες αστυνομικών, εντόπισαν τον 33χρονο και την 26χρονη να κινούνται με αυτοκίνητο στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Πατρών, προς την Πάτρα, ενώ στην ίδια κατεύθυνση προπορευόταν με αυτοκίνητο, ο 37χρονος, ο οποίος λειτουργούσε ως προπομπός.

Όταν έφτασαν στο Ρίο ο 37χρονος παρέλαβε στο όχημά του τον 28χρονο, ενώ οι δυο συνεργοί τους ακολουθώντας διαφορετική πορεία, μετέβησαν σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης νοσοκομείου, όπου απέκρυψαν μέσα σε θάμνους τρεις σακούλες.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν άμεσα το σημείο που οι δράστες είχαν αποκρύψει τις σακούλες, μέσα στις οποίες εντόπισαν και κατέσχεσαν έντεκα ανισοβαρείς συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 9.052 γραμμαρίων.

Ταυτόχρονα, ομάδες αστυνομικών ακινητοποίησαν και συνέλαβαν άμεσα τους τέσσερις δράστες, οι οποίοι αντιστάθηκαν σθεναρά ασκώντας τους σωματική βία, με τα άκρα τους.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε ότι οι τρεις άνδρες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και για παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Σε σωματικές έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους δράστες βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (890) ευρώ και έξι κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ τα οχήματα που οδηγούσαν κατασχέθηκαν ως μέσα διευκόλυνσης για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.

2018

ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ