Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που ενέχεται σε σωρεία κλοπών σε οικίες στην Πάτρα και στην Αττική

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της και εξιχνιάστηκαν συνολικά (30) περιπτώσεις

Η αξία των κλοπιμαίων (κοσμημάτων και χρημάτων) ανέρχεται σε 150.000 ευρώ περίπου

Σε βάρος των συλληφθέντων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε σωρεία κλοπών σε οικίες στην Πάτρα και στην Αττική.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, στα Σαγέικα Δυτικής Αχαΐας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών με την συνδρομή της ΟΠΚΕ, τέσσερις ημεδαποί (τρεις άνδρες και μια γυναίκα), σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών, για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα και πιο συγκεκριμένα για σύσταση συμμορίας, με σκοπό την διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Με τις ίδιες κατηγορίες αναζητείται για να συλληφθεί ακόμα ένας ημεδαπός άνδρας, συνεργός των συλληφθέντων, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών προέκυψε ότι, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας από κοινού, διέπραξαν το τελευταίο εξάμηνο, στην Πάτρα, στην Αθήνα και στο Κερατσίνι, συνολικά (30) κλοπές, σε οικίες, κατά τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Ως προς την μεθοδολογία των συλληφθέντων, επισημαίνεται ότι εισέρχονταν στις οικίες :
• είτε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα,
• είτε διαρρηγνύοντας παράθυρα και πόρτες,
• είτε με την μέθοδο της απασχόλησης

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της συμμορίας, από την εγκληματική τους δράση ανέρχεται σε (150.000) ευρώ περίπου, σε αξία αντικειμένων και χρημάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Ανακριτή Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του συνεργού τους.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.