Εξαιρετική η μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην Παναγία Τρυπητή

Εξαιρετική ήταν η µουσική εκδήλωση επί τη εορτή της Πολιούχου της πόλεώς µας Παναγίας Τρυπητής που παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου της ∆ιακαινησίµου 11 Μαΐου 2024, στον Κινηµατογράφο “Απόλλων”.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού  η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, σε συνεργασία µε τον ∆ήµο Αιγιαλείας, (Αντιδημαρχία Εθιμοτυπίας και Εκδηλώσεων) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων επί τη εορτή της Πολιούχου της πόλεώς µας Παναγίας Τρυπητής και επ’ αφορµή της συµπληρώσεως ενός έτους από την επιστροφή της χαριτόβρυτης και θαυµατουργής Εικόνος Της στο Ιερό Προσκύνηµα.

Τους εκκλησιαστικούς ύµνους απέδωσε η χορωδία των «Ηχοχρωµάτων» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση της Φιλολόγου και Μουσικού κ. Σµαρούλας Νάκη. Οι χορωδοί καθήλωσαν το κοινό, ενώ συγκίνησε και το ποίηµα  “Οι δύο µητέρες” (η Μάνα Παναγιά και η µάνα του Ιούδα), του Ιεροµονάχου Ανδριανού, Ιεράς Μονής Θεοβαδίστου Όρους Σινά, το οποίο απήγγειλε η κ. Ιουλία Γιώτη.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει η κ. Αρχοντούλα Ρέλλα, η οποία συγκίνησε µε τα εξαιρετικά επιµεληµένα κείµενα προς τιµήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, ενώ έκανε και µια αναφορά στο ιστορικό εύρεσης της Θαυµατουργής Εικόνας της Παναγίας Τρυπητής.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυµος, ευχήθηκε η Παναγία να µας προστατεύει και να µας φυλάει από κάθε κακό, ενώ αφιέρωσε την µουσική εκδήλωση στο Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αµβρόσιο, τονίζοντας πως το όνειρό του, αυτό της ανακαίνισης της Παναγίας Τρυπητής επετεύχθη και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το πρόσωπό του. Επίσης δώρισε στον κ. Αµβρόσιο,το νέο εικονογραφημένο λεύκωμα για την Παναγία την Τρυπητή, µε τίτλο “Παναγία Τρυπητή” Πολιούχος και Εφορος Αιγίου”, το οποίο επέδωσε τιμητικά στον Σεβασμιώτατο Γέροντα Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο για την ποιμαντική του μέριμνα και την τελική υλοποίηση της ανακαινίσεως του Ιερού Προσκυνήματος.

Με τη σειρά του ο κ. Αµβρόσιος, ευχήθηκε “ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ”, µε την Παναγία να φυλάει το τόπο µας και να προστατεύει όλους τους Αιγιαλείς και τον κόσµο.

Εκ µέρους του ∆ηµάρχου Αιγιάλειας κ. Καλογερόπουλου, παραβρέθηκε η Αντιδήµαρχος Εκδηλώσεων και Εθιµοτυπίας κ. Μαρία Αγγελοπούλου, η οποία συνεχάρη τα µέλη της χορωδίας “Ηχοχρωµάτων” και µετέφερε τις ευχές του ∆ηµάρχου. Επίσης παραβρέθηκαν οι Αντιδήµαρχοι Χρήστος Τσερεντζούλιας και Μαρία Ιατροπούλου, τα µέλη της ∆ηµοτικής Κοινότητας Αιγίου Σωκράτης Μαυρίδης και Ευανθία Μέγαρη, η εκπρόσωπος της Υφυπουργού Υποδοµών Θεώνη Σταθοπούλου και η υποψήφια ευρωβουλευτής Αιµιλία Κακαβάνη.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Από την εφη