Εντατικοποίηση των ελέγχων στην πασχαλινή αγορά της Αχαΐας

Σύσκεψη για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, με σκοπό την προστασία της υγείας του καταναλωτή και την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, υπεύθυνου για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπου Μπονάνου.

Όπως αποφασίστηκε από κοινού, οι έλεγχοι που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη θα είναι εντατικοί σε κρεοπωλεία, λαϊκές αγορές, σούπερ μάρκετ και καταστήματα ειδών διατροφής στοχεύοντας στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και επισταμένοι στο πλαίσιο της προσπάθειας για την πάταξη αντικειμενικών φαινομένων αισχροκέρδειας. Οι υπηρεσίες μας θα δείξουν την απαραίτητη προσοχή και αυστηρότητα σε ζητήματα ελέγχου της ποιότητας και της ασφάλειας των αγαθών που διακινούνται στην αγορά τις ημέρες της Πασχαλινής περιόδου».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Θεόδωρος Τσάτσαρης, ο Διευθυντής του ΕΦΕΤ Πάτρας Δημήτρης Τσιμπούκης, η Διευθύντρια Επιθεώρησης Εργασίας Πάτρας Βασιλική Σεϊντή, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής ΠΔΕ Χαρίκλεια Οικονόμου, ο Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΔΕ Χρήστος Παπασημακόπουλος, ο Προϊστάμενος Τμήματος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Αχαΐας Σπύρος Πανταζής, ο Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΔΕ Κωσταντίνος Κόλλαρης και ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Αχαΐας Αναστάσιος Αλεξόπουλος.