Ενεργοβόρα συσκευή

“Εσένα, που σε ξέρω τόσο λίγο,

εσένα, π’ αγαπώ τόσο πολύ …

πρέπει,  τώρα, να σε κλείσω,

πριν µε εύρη η ∆ΕΗ !!!”

Της ΑΓΓΕΛΑΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Από τη στήλη “Χρονογράφημα” στην εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

Μέχρι πρότινος γνωρίζαµε τα σαρκοβόρα ζώα! Αυτά τα αιµοβόρα που χιµούν, δίχως αύριο, επάνω στα θηράµατά τους και τα κατασπαράζουν µε ορµή σε κλάσµατα δευτερολέπτου! Τα βλέπαµε σε ντοκιµαντέρ άγριας φύσης, τα χαζεύαµε, από µακριά πάντα, σε ζωολογικούς κήπους ή αλυσοδεµένα σε τσίρκα… πού να το φανταζόµασταν, οι έρµοι, πως χρόνια µετάοι ηλεκτρικές µας συσκευές, που µε χαρά αγοράζαµε και νιώθαµε βαθιά στο πετσί µας την πρόοδο της τεχνολογίας ,θα µεταµορφώνονταν σ’ αδίστακτα αρπακτικά που θα κατάτρωγαν τις οικονοµίες χρόνων!

Άσ’ το πιστολάκι Λάκη …πάει  η φράντζα η στητή…

Κι εσύ κυρά- Μαρία, ξέχνα τη πίτα, την στριφτή, κάθε Κυριακή!

Τον θερµοσίφωνα Ελένη, ανοικτό µην τον ξεχνάς!

Μια τη βδοµάδα µπάνιο… στον Πάρη, σαν θα πάς!

Κι εσύ µικρέ Νικόλα, λαµπιόνια µη ζητάς… γιατί τον Αη – Βασίλη µε κιάλια θα κοιτάς!

Γελάµε µε τον πόνο µας ,µιας και δεν µπορούµε να κάνουµε κι αλλιώς! Ήρθε ο καιρός της πραγµατικής λιτότητας! Κάτι, που το Κράτος τρώει αδηφάγα από πάνω µας, κάτι, που τα είδη πρώτης ανάγκης ακριβαίνουν …µοντελάκια θα εµφανιστούµε όλοι στις παραλίες το φετινό καλοκαίρι! Παραπονιόσασταν για τα παραπανίσια κιλά που σας άφησε η πανδηµία ;;; Ορίστε, να, η λύση!

Και µην γκρινιάζετε σαν ακούτε τους προνοµιούχους να κανονίζουν διακοπές Χριστουγεννιάτικες σε σαλέ στα όµορφα, γραφικά, ασπροντυµένα απ’ το χιόνι χωριουδάκια του εσωτερικού και του εξωτερικού!

Κι εδώ έχουµε καπνοδόχους που αχνίζουν µε το που πέφτει η νύχτα! Γέµισε η πόλη ξυλόσοµπες  και τζάκια προκειµένου να γλυτώσει τα αιρ-κοντίσιον  και το πετρέλαιο !!! Τι  επειδή δεν έχουµε χιόνι;;;  Έχουµε αιθαλοµίχλη και βροχές! Λονδίνο, βρέ, γίναµε κι εσείς παραπονιέστε! Βάλτε και στο Νέτφλιξ το Στέµµα ή δείτε στις ειδήσεις τον πρωθυπουργό µε τον Κάρολο να τα λένε, βράστε κι ένα τσάι του βουνού ή ένα cup of tea, οι αγγλοµαθείς  κι απολαύστε!

Μες τη χλιδή ζείτε και δεν το χετε πάρει χαµπάρι!

Είναι θέµα οπτικής κι όχι αφραγκίας!

Αλλάζουµε mentality (νοοτροπία), διότι ως γνωστόν είµαστε πρωτοπόροι και προοδευτικοί!

Εξοικονοµούµε ενέργεια …όχι επειδή πιεζόµαστε να το κάνουµε …

«Μη χρησιµοποιείτε αυτές τις συσκευές 6-9 …αν το θέλετε!» λέει η ∆ΕΗ!

Βλέπεις, εσύ, φίλε αναγνώστη, κανέναν βούρδουλα πάνω απ’ το κεφάλι σου; Ευγενικοί είναι οι άνθρωποι!

Άρα, η οικολογική σου συνείδηση σε κάνει να µην σπαταλάς  κι ουχί ο φόβος χρεωκοπίας!

Κι αφού σας έπεισα, µε την εµπεριστατωµένη επιχειρηµατολογία µου κι ελπίζω το χειλάκι σας να γέλασε ελαφρώς , θα σας προτρέψω µπροστά στις δυσκολίες, ν’ αγαπιέστε και ν’ αλληλοστηρίζεστε! 

Είναι δωρεάν και συµφέρει!