Ενδιαφέρουσα η συζήτηση του Σύριζα Αιγίου στην Κουνινά για τη σταφίδα – Θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που καλεί η Π.Ε.Σ.

Το Σάββατο 10/07/21 στην τοπική κοινότητα Κουνινάς Αιγιαλείας, η ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αιγίου διοργάνωσε με επιτυχία εκδήλωση – συζήτηση με θέμα το μείζον πρόβλημα της αδιάθετης σταφίδας.

Στην εκδήλωση – συζήτηση ομιλητές ήταν οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου και ο Συντονιστής του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρώην Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές.

Οι ομιλητές και η ομιλήτρια αναφέρθηκαν στις ενέργειες που έχει προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη του θέματος που έχει προκύψει με την αδιάθετη σταφίδα και αναφέρθηκαν στις αναφορές, ερωτήσεις και επίκαιρες ερωτήσεις που έχουν καταθέσει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σημείωσαν ότι περιμένουν με ενδιαφέρον τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να απαντήσει την Τρίτη 13.7 από το βήμα της Βουλής στην επίκαιρη ερώτηση που έχει κατατεθεί από τις 2.7 με θέμα την ανάγκη στήριξης της Κορινθιακής Σταφίδας. Με τη διαδικασία αυτή ερωτάται ο κ. Υπουργός εάν προτίθεται να προχωρήσει σε πρόγραμμα απόσυρσης των αδιάθετων ποσοτήτων σταφίδας περσινής παραγωγής μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος αντίστοιχου με αυτό της «απόσταξης κρίσης» που εφαρμόστηκε για την αποσυμφόρηση του οινοποιητικού κλάδου. Και επίσης αν προτίθεται να αξιοποιήσει την δυνατότητα του κράτους να λειτουργήσει ως «αγοραστής ύστατης καταφυγής» για την απορρόφηση αδιάθετων ποσοτήτων σταφίδας σε κοινωνικές δομές και προγράμματα σίτισης, εθνικά ή συγχρηματοδοτούμενα.

Δήλωσαν ότι βρίσκονται σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό των παραγωγών και την Τετάρτη 14.7 θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που καλεί η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Γιάννης Γκιώνης, αγρότης – συνεταιριστής και μέλος του συντονιστικού της ΟΜ Αιγίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Συντονιστής της ΝΕ Αχαΐας Μιχάλης Σιδηρόπουλος, ο Αναπληρωτής Συντονιστής της ΝΕ Αχαΐας Ανδρέας Ριζούλης, η υπεύθυνη του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΝΕ Αχαΐας Λίτσα Λιόπα – Τσακαλίδη, τα μέλη της ΝΕ Αχαΐας Ιερόθεος Μουρίκης και Πόπη Μπαρή, η συντονίστρια της Οργάνωσης Μελών Αιγίου Τασία Σταυροπούλου και μέλη της τοπικής οργάνωσης.