Εμβολιασμοί Covid: 6,8 εκατομμύρια εμβολιασμοί – Τις επόμενες μέρες ανοίγει η πλατφόρμα για τους 18-24

COVID-19 vaccine in researcher hands, female doctor holds syringe and bottle with vaccine for coronavirus cure. Concept of corona virus treatment, injection, shot and clinical trial during pandemic.

Οι εμβολιασμοί πρώτης και δεύτερης δόσης έχουν φτάσει τα 6,8 εκατομμύρια, τόνισε υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος προανήγγειλε πως σε λίγες ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών.

«Τρέχουμε πολύ γρήγορα και βήμα βήμα προχωρά η διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης,  σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση που έχει ανοίξει περί των «προνομίων» όσων έχουν εμβολιαστεί κι έχουν εκδώσει το ψηφιακό πιστοποιητικό, ο υπουργός επισήμανε ότι πρέπει αρχικά να έχει ολοκληρωθεί η εμβολιαστική κι η νομοθετική διαδικασία.

«Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Η πρώτη προϋπόθεση είναι καταρχήν αυτοί που θέλουν να εμβολιαστούν να μπορούν να εμβολιαστούν, να έχει ανοίξει στο σύστημα για όλους. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι περισσότερο νομοθετική, έχει ψηφιστεί ο κανονισμός του ψηφιακού πιστοποιητικού και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μένει να εξειδικευτούν κάποιες πτυχές του. Έχουμε στα χέρια μας ένα εργαλείο το οποίο άνοιξε πανευρωπαϊκά η συζήτηση για το πώς θα μπορεί να το χρησιμοποιεί κανείς και ευρύτερα από το να ταξιδεύει».

Μέχρι στιγμής πάνω από 400 χιλιάδες πολίτες έχουν εκδώσει τα ψηφιακά πιστοποιητικά. Όσο για την ψηφιακή κάρτα εργασίας, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι θα είναι έτοιμη του χρόνου.

 

Πηγή: iatropedia.gr