Ελλείψεις αίματος και έκκληση για αιμοδοσία

H Ελληνική Ομοσπονδίας Θαλασσαιμία (E.O.ΘΑ) σχετικά με τις ελλείψεις αίματος που σημειώνονται σε όλη τη χώρα απευθύνει έκκληση για αιμοδοσία αναφέροντας:

“Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας covid-19 και της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον, η επίδειξη αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο μας είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, καθώς οι ελλείψεις σε αίμα λαμβάνουν τραγικές διαστάσεις σε όλη τη χώρα με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που βρίσκονται σε ανάγκη μετάγγισης να κινδυνεύουν!!

 Για τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία & Δρεπανοκυτταρική Νόσο ανά την χώρα, η μετάγγιση αίματος είναι η μοναδική θεραπεία τους. Αυτές τις μέρες όμως, οι Θαλασσαιμικοί ασθενείς δεν λαμβάνουν τις απαραίτητες ποσότητες αίματος που απαιτούνται, οδηγώντας πολλές φορές ακόμα και σε αναβολές μεταγγίσεων.

 Οι αιμοδοσίες των νοσοκομείων της χώρας μας αλλά και οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα εφαρμόζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα προκειμένου να γίνεται η αιμοληψία με ασφάλεια.

Αγαπητοί φίλοι μας σας απευθύνουμε έκκληση να προσέρθετε, τηρώντας όλα τα μέτρα και με ασφάλεια, να αιμοδοτήσετε σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.

 Ας μην αφήσουμε καμιά ζωή να κινδυνέψει!”

 Με τιμή,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας

 

O  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΣΒΑΡΝΑΣ                                      ΑΝΔΡΕΑΣ  ΛΙΒΑΝΟΣ

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, ιδρύθηκε το 1991, είναι ο ανώτατος κοινωνικός φορέας των πασχόντων από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία), Δρεπανοκυτταρική και Μικρο-δρεπανοκυτταρική Αναιμία και περιλαμβάνει τους 26 Συλλόγους Μεσογειακής Αναιμίας όλης της χώρας μας εκπροσωπώντας τις 3.000 οικογένειες θαλασσαιμικών και τα 2.000 άτομα με Δρεπανοκυτταρική και Μικρο-δρεπανοκυτταρική Αναιμία. Είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (T.I.F.).