Εκπαιδευτικό σεμινάριο παραγωγής ταινιών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω του ευρωπαϊκού έργου SPARC

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ), ως εταίρος του ευρωπαϊκού έργου «SPARC-Creativity Hubs for Sustainable DeveloPment through the VALorization of Cultural Heritage Assets/Δημιουργικά Κέντρα για βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων της πολιτιστικής κληρονομιάς», υλοποιεί το θεματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο παραγωγής ταινιών “SHOOT-A-FILM, hands-on filmmaking workshop”, που θα πραγματοποιηθεί από  22 έως 27 Ιουλίου 2020.

Είναι συνολικής  διάρκειας 30 ωρών (6 ώρες τη μέρα) και θα διεξάγεται κατά τις ώρες 15.00 – 21.00, στο Επίκεντρο+ (Νόρμαν 16 και, Αγίου Διονυσίου) στην Πάτρα.

Στο interactive εργαστήριο οι εκπαιδευόμενοι καλούνται να συμμετέχουν σαν μέλη μιας πραγματικής ομάδας παραγωγής. Στόχος είναι οι ομάδες που θα δημιουργηθούν να γνωρίσουν όλα τα πόστα της δημιουργικής διαδικασίας ενός γυρίσματος από την ομάδα της παραγωγής, το σκηνοθετικό και τεχνικό μέρος/ την φωτογραφία, τον ήχο κτλ., αλλά και να πραγματοποιήσουν το γύρισμα μιας ταινίας μικρού μήκους. Όλη η απαραίτητη θεωρία/πρακτική θα παρέχεται από τον εκπαιδευτή, ενώ η ομάδα θα δουλεύει για τον κοινό στόχο, την προετοιμασία και το γύρισμα της ταινίας.

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται στο σύνδεσμο: https://forms.gle/FQQttAHpBbDYjBPCA. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς θα γίνει επιλογή 20 ατόμων και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Κατά την διεξαγωγή του σεμιναρίου θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον Covid19.