Εκδημία Ιερέως Ιωάννου Σκορδούλη

 

Μετά πολλής θλίψεως η τοπική μας Εκκλησία αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Σκορδούλη, εφημερίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Άνω Διακοπτού σε ηλικία 86 ετών.

Γεννήθηκε το 1936 στο Άνω Διακοπτό. Τις εγκύκλιες σπουδές του ολοκλήρωσε στο Λύκειο Ακράτας το 1979. Εκκλησιαστική εκπαίδευση έλαβε στην Ειδική Σχολή Ιερατικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1979 και Πρεσβύτερος στις 23 Νοεμβρίου 1980. Έλαβε το οφίκιο του Οικονόμου στις 28 Αυγούστου 2005 και του Πρωτοπρεσβυτέρου στις 20 Μαΐου 2012 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου από Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

Ο μακαριστός π. Ιωάννης διακρίθηκε για την ταπεινή ιερατική διακονία του στην ενορία του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου Καθολικού της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Διακοπτού. Παράλληλα εξυπηρετούσε τις λατρευτικές ανάγκες της ενορίας του Αγίου Νικολάου Άνω Διακοπτού. Τον αείμνηστο  χαρακτήριζε έντονα η βαθυτάτη πίστη του στον Θεό  και  η αφοσίωση του προς την Αγία μας Εκκλησία. Με απλότητα και αγάπη προσέγγιζε τους ενορίτες του, οι οποίοι πάντοτε εκδήλωναν το σεβασμό, την τιμή και την αγάπη τους  προς τον ποιμένα τους.

Ήταν έγγαμος Κληρικός και πατέρας τριών τέκνων.

Η εξόδιος ακολουθία του π. Ιωάννου θα τελεστεί το Σάββατο 09 Ιουλίου στις 11π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Άνω Διακοπτού.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως