Δώρισαν τον πολυτελή τόμο σε όλα τα σχολεία της Αιγιάλειας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννησις» Ακράτας μετά από πολύμηνη και επίπονη διαδικασία προχώρησε  στην έκδοση του βιβλίου «Τα πρώτα Τουφέκια της Επανάστασης», σε μια προσπάθεια καταγραφής στη νέα ελληνική της τοπικής ιστορίας και της συμμετοχής της περιοχής στο δρόμο του Έθνους προς την Ελευθερία. Πρόκειται για ένα τόμο 150 σελίδων όπου καταγράφονται το πρώτο ένοπλο χτύπημα του Αγώνα στις Πόρτες Αγριδίου στις 14 Μάρτη 1821, η μάχη της Ακράτας, η αυτοθυσία των ηρωίδων Καστρακίου, άγνωστες πτυχές της ιστορίας και όλα τα σημαντικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στα άγια χώματα της Νωνάκριδας. 

 

Θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη έκδοση δε θα πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη κανενός σχολείου της Αιγιάλειας το Δ.Σ. του Συλλόγου «Αναγέννησις» αποφάσισε να δωρίσει σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου μας τον πολυτελή τόμο «Τα πρώτα Τουφέκια της Επανάστασης», που σημειωτέον θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και για τη διενέργεια θεατρικών δρώμενων με θέμα την ιστορία του τόπου από τους μαθητές της περιοχής μας.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από συνεννόηση με τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αιγιαλείας κ.κ. Δημήτριο Ελευθεριώτη και Επαμεινώνδα Δούλο αντίστοιχα, παραδόθηκαν το πρωί της Δευτέρας 21 Μαρτίου ισάριθμα βιβλία με τις σχολικές μονάδες του δήμου μας προκειμένου να διανεμηθούν σε όλα τα σχολεία ενόψει και του εορτασμού της Εθνικής μας Επετείου.

Στη συνάντηση στα γραφεία των σχολικών επιτροπών τα βιβλία παραδόθηκαν στους προέδρους από την πρόεδρο του Συλλόγου κα Μαρία Καρρά και τη συγγραφέα κα Αναστασία Ευσταθίου που αντάλλαξαν απόψεις με τους κ΄.κ΄. Δούλο –Ελευθεριώτη οι οποίοι από την πλευρά τους συνεχάρησαν την «Αναγέννηση» για την πολύπλευρη δράση της αλλά και τη συγκεκριμένη δωρεά των καλαίσθητων ιστορικών τόμων.